VIDEO: Vojko V osvojio najviše Porina – “DVOJKO” nagrađen s čak četiri statue!

Foto: Screenshot

Održana je 31. dodjela glazbene nagrade Porin – izniman uspjeh ostvarili su Vojko V i suradnici kojima su pripala čak četiri Porina. Uz to, najvažnije priznanje Porina za životno djelo dodijeljeno je Husu i Parnom Valjku.

Vojku V s albumom “DVOJKO” pripala su četiri Porina, uključujući one za Album godine, Najbolji album Hip Hop glazbe te Najbolji video broj i Najbolje likovno oblikovanje albuma. Ovaj album nastao je kao rezultat kreativne sinergije s glazbenim producentima Vedranom Zenzerovićem i Mihovilom Šoštarićem Lockrooomom, dok je za izvanredan likovni dizajn zaslužan Vinko Pelicarić. Nadalje, Porin za Najbolji video broj pripao je redatelju i Vojkovom dugogodišnjem suradniku Rinu Barbiru za video broj popularne “Mamacite”.

“Porin za mene znači priznanje struke. Najdraži mi je onaj za omot jer nitko nije vjerovao u onu glavu, a ja sam vjerovao od početka i drago mi je da je dobila potvrdu struke. Krećemo dalje, planovi su sad zatvoriti se u studio i napraviti dobar album, vrijeme je”, rekao je Vojko V.

Legendarni bend Parni Valjak i Husein Hasanefendić Hus, autor mnogobrojnih hitova, primili su zasluženo priznanje u obliku Porina za životno djelo. Zajedno s Igorom Drvenkarom, Parni Valjak je otvorio ovogodišnju svečanost pjesmom “Moja glava, moja pravila”, koja jebila nominirana u kategoriji Pjesma godine te Najbolje izvedbe grupe s vokalom.

Album “Zapleši twist” grupe Swingers, s producentima Robertom Marekovićem i Filipom Vidovićem, proglašen je najboljim albumom zabavne glazbe, dok je nagrada za Producenta godine pripala Goranu Martincu za albume “Noćni Taxi” Bobe Kneževića i “Role Filmova” grupe The Splitters. Goran Bare & Majke su osvojili Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom za skladbu “Budi ponosan (live)”.

Pava i Lu Dedić, nominirane u kategoriji Novi izvođač, oduševile su svojim nastupima te zaokupile pažnju cijele dvorane i publike pred malim ekranima. Večer je dodatno obogatio nastup Mije Dimšić uz pratnju ponajboljeg jazz pijanista Matije Dedića.

Brojni glazbenici su obogatili domaću glazbenu scenu u 2023. godini svojim sjajnim djelima kojima je sada platinasta statueta osigurala povijesno mjesto i poseban značaj.