Parni valjak kroz dva sata svirke priredio koncertni vrhunac prve večeri Zagreb Music Festa

Parni valjak kroz dva sata svirke priredio koncertni vrhunac prve večeri Zagreb Music Festa
Parni valjak | Foto: Davor Dragičević

U jarunskom zelenilu, uz mnoštvo sadržaja i mjesta za chillanje, programski dio prve večeri Zagreb Music Festa, jučer je otvorila Iva Lorens.

Svoju inovativnu i zavodljivu glazbu izvodi s još dvije članice benda, a glazba koju stvaraju, svakako je u korak s vremenom, ako ne i korak ispred vremena. Jučer nas je provela kroz svoje hitove “Svitanje”, “Zima”, “2 do 4” i druge, a završila, kako je i započela – pjesmom “Svitanje”.

Denis & Denis - Marina Perazić & Davor Tolja
Denis & Denis | Foto: Antonio Kaić

Nakon Ive, jedinstveni Denis & Denis svoj set su započeli pjesmom “Čuvaj se”. Dobro raspoložena Marina svaku je pjesmu najavljivala anegdotom, a publika joj je pjesmom čestitala rođendan, koji je bio dan ranije. Marina Perazić & Davor Tolja, dobro uhodani dvojac, publici su odsvirali omiljene hitove poput “Voli me još ovu noć”, “Soba 23” i “Oaza snova”, a zaključili s “Program tvog kompjutora”.

Neki to vole vruće nastup su započeli s “Prolaze dani”, singlom koji su objavili prošle godine te nastavili s klasicima poput “Medu moj i šećeru”, “Teška vremena”, “California” i “Jeans generacija”. Silvestar i Domenica Dragoje, zajedno su otpjevali “Opasan plan”, što je publika oduševljeno prihvatila! Nastup su završili prigodno, pjesmom “Kakva noć”.

Malo iza 22h, na festivalsku pozornicu stigli su headlineri večeri, Parni valjak. Unatoč kiši koja je počela rominjati, dočekani su uz vrisak i oduševljenje, što se nastavilo tijekom cijelog nastupa. Koncert su započeli pjesmom “Ljubav” te nas, kroz gotovo dva sata svirke, proveli kroz pomno složenu set listu pa smo tako uživali u pjesmama poput “Ljubavne”, “U ljubav vjerujem”, “Dok je tebe”, “Molitva” i “Dođi”, ali i premijerno uživo čuli novi singl “Kad padne mrak”! Koncert su završili bisom, uz mega hit “Sve još miriše na nju” te uz ovacije iz publike pozornicu prepustili Matiji Cveku.

Nastup Matije Cveka počeo je u beatbox nastupom Filipa Rušina – RushIna i UK Beatbox šampiona Bassventure (Luis Mosquere), koji su prisutne pomeli s nogu! Matija je, na veselje prisutnih, nastavio hitovima ” Blizu”, “Nasloni se”, “Ptice” i “Trebaš li me”, te nakon “Visina” set završio pjesmom “Zalazak”.

Jučerašnji prvi dan Zagreb Music Festa posjetiteljima je prije svega pružio fantastičan i raznolik line up, ali i mnoge dodatne sadržaje poput food cornera sa šarolikom ponudom hrane, odlične ponude pića i chill out zona za sjedenje.