VIDEO: Pogledajte kako je majka spasila dijete s pruge nekoliko sekundi prije sigurne smrti

Britanska je prometna policija objavila zastrašujuću snimku nadzorne kamere s postaje podzemne željeznice u sjevernom dijelu Londona, na kojoj se vidi kako nepoznata žena nekoliko sekundi prije nailaska vlaka spašava dijete od sigurne smrti, kako je prenio Jutarnji list.

skoknaprugu

Na stanicu Goodge Street žena je došla u društvu jednog muškarca, koji je dijete u kolicima na trenutak ostavio pored stubišta, na propuhu. Vjetar je naglo zapuhao nešto jače te je kolica, koja nisu bila zakočena, odgurnuo ravno prema peronu, s kojeg su tresnula na tračnice.

Neposredno nakon tog dramatičnog događaja vidi se kako žena trči i skače na tračnice, podiže kolica i izbacuje ih natrag na peron. Muškarac u njezinom društvu ih preuzima, a ona hvata još nekoliko sekundi kako bi pokupila nekakvu vrećicu da bi zatim pobjegla s pruge i udaljila se sa željezničke stanice.

Sve se dogodilo još 23. srpnja, no policija je u ponedjeljak objavila šokantnu snimku jer je u potrazi za ženom i muškarcem, vjerojatno roditeljima djeteta, koji bi se mogli suočiti s kaznenom prijavom.

‘To je bio zastrašujući događaj, ne samo zbog velike opasnosti kojoj je dijete bilo izloženo, nego i zbog činjenice da si je žena ugrozila vlastiti život. Hitno trebamo identificirati te ljude kako bismo se uvjerili da dijete nije ozlijeđeno nakon pada na tračnice’, izjavio je glavni inspektor britanske prometne policije Mark Lawrie.