VIDEO: Istarski dvojac Battifiaca i Ferlin novom pjesmom poručuju “Vodu piti trizan biti”

Foto: Croatia Records

“Vodu piti trizan biti” pjesma je Maria Battifiace i Roberta Ferlina. Ono što pjesmu čini posebnom je poruka i tematika koja poziva na više tolerancije, razumijevanja i ljudskosti u društvu i međuljudskim odnosima.

Autor glazbe i teksta je Bruno Krajcar, dok je na aranžmanu surađivao s Maurom Giorgijem.

Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – Vodu piti trizan biti:

“Drago mi je što je pjesma ‘Vodu piti trizan biti’ dobila mogućnost da se predstavi na Dori i time potencijalno dobila šansu da jedna pjesma na čakavici predstavlja Hrvatsku na Eurosongu.

Uz to, pjesmu izvode Mario i Robert, ljudi s puno karizme i duha, koji itekako u svom javnom djelovanju njeguju čakavsko narječje i tradiciju. Iako se možda na prvu ne čini, pjesma ima duboku poruku potrebnu svakom čovjeku”, rekao je autor Bruno Krajcar.

Premda bi na prvu loptu svi očekivali nekakvu poskočicu šaljive tematike, ova balada je nešto sasvim suprotno, a upravo su balade nešto u čemu Mario Battifiaca već godinama uspješno pliva. Treći mu je ovo nastup na Dori, a do njega je kako to najčešće i biva došlo spontano i slučajno.

“Bruno Krajcar, dugogodišnji prijatelj i Porinom nagrađivani kantautor, kontaktirao me i bacio bubu u uho: ‘Ne bi li bilo zgodno ovu pjesmu predstaviti na Dori’ i spontano je došlo do ideje. Zašto za dio parlata u pjesmi kao gosta ne bi pozvali i Roberta Ferlina i eto nesvakidašnje glazbene suradnje. Pjesma nosi duboku poruku kako danas živimo u sebičnom društvu, sve želimo odmah, ništa nam ne odgovara, a od ovakvog dvojca očekuje se nešto ležernija tematika”, izjavio je Mario Battifiaca.

Istarski dvojac privukao je pažnju publike pobjedom u desetoj sezoni showa “Zvijezde pjevaju” Hrvatske radiotelevizije, a Battifiacu i Ferlina povezuje prijateljstvo i činjenica da su obojica već dug niz godina popularni radijski voditelji.