Zagrebačka policija pronašla muškarca koji je vrijeđao i tukao putnike u tramvaju, a maloljetnici razbio mobitel

Policija
Ilustracija | Foto: policija.hr

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela “tjelesna ozljeda” na štetu 22-godišnjakinje, zatim kazneno djelo “tjelesna ozljeda” i “oštećenje tuđe stvari” na štetu maloljetne osobe te kazneno djelo “povreda djetetovih prava” na štetu još jedne maloljetne osobe, priopćila je PU zagrebačka.

Sumnja se da je 2. rujna 2023. godine oko 22.30 sati, tijekom vožnje u tramvaju, prvo došao u verbalni sukob s prisutnim putnicima pri čemu je na njih vikao govoreći im pogrdne riječi da bi potom oštećenu 22-godišnjakinju, u namjeri da je tjelesno ozlijedi, uhvatio za ruku, naglo je povukao s tramvajskog sjedala i srušio na tlo. Uslijed događaja, 22-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Na neprikladno ponašanje, u namjeri da ga zaustavi u tome, upozorila ga je jedna od putnica u tramvaju, maloljetnica, nakon čega joj je osumnjičeni prišao te u namjeri da ju tjelesno ozlijedi, dvaputa udario u lice pri čemu joj je oštetio i naočale. Nakon što se na tramvajskoj stanici tramvaj zaustavio, rukama je gurnuo maloljetnicu uslijed čega je ona pala na ulicu gdje joj je potom prišao, uzeo mobitel iz ruku te u namjeri da ga ošteti, bacio u izlog. Uslijed događaja, maloljetnica je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Materijalna šteta iznosi oko 500 eura.

Ujedno se sumnja da je počinio i kazneno djelo “povreda djetetovih prava” na štetu još jedne maloljetnice koju je tijekom navedenog događaja istovremeno, uz spomenutu maloljetnicu, gurnuo kroz otvorena vrata tramvaja pri čemu je ona pala na nogostup. Takvim ponašanjem grubo je povrijedio njena prava.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.