Vesna Pusić potvrdila: Anka Mrak Taritaš bit će kandidatkinja za gradonačelnicu

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić potvrdila je kako će članica Predsjedništva te stranke i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš biti kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu Zagreba.

Anka-Mrak-Taritas

“Ne samo da bi ona mogla dobro obavljati taj posao, nego se i dokazala s obzirom na to da iza sebe ima dugu karijeru u Gradu, ali i Ministarstvu koje vodi. Smatram da za Zagreb imamo odličnu kandidatkinju i nekoga tko može držati red, zna posao i polaže račune za svoja obećanja”, rekla je Vesna Pusić, prenio je HRT.

Ovu izjavu Vesna Pusić dala je u Đurđevcu, gdje je stranačko vodstvo razgovaralo o programu i ciljevima ALDE grupe, koja okuplja liberale u Europskom parlamentu.

Sama Anka Mrak Taritaš je prije dva dana ponovila da je spremna kandidirati se za gradonačelnicu Zagreba, ako Predsjedništvo HNS-a donese takvu odluku.

“Mi smo kao HNS spremni izaći na izbore. Ja sam se spremna kandidirati, ako takvu odluku donese Predsjedništvo stranke i zaključimo da je to dobro i za građane. Važno je to da smo spremni u bilo kojem trenutku kad budu izbori u Zagrebu, izaći na te izbore, ali nije dobro da nemamo kontinuitet vlasti i da imamo ovakve situacije”, rekla je Mrak Taritaš na pitanje misli li se kandidirati na prijevremenima izborima.

Dodala je da će odluku o kandidaturi za gradonačelnicu objaviti kada bude poznat datum izbora. Ustvrdila je da građani nisu zaslužili biti taoci jednog čovjeka. “Netko tko je 15 godina bio na čelu grada, stvorio je sebi ime, no postoji razlika između raditi i pričati da se radi”, dodala je aludirajući na gradonačelnika Milana Bandića.