Veliko međunarodno priznanje Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj

Veliko međunarodno priznanje Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj
Foto: Zagreb.hr

Specijalna bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj, čiji je osnivač Grad Zagreb, postala je prva javna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj s međunarodnom akreditacijom kvalitete zdravstvene zaštite.

O tom značajnom priznanju govorilo se danas na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić, v.d. predsjednika Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić te ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti Marinko Artuković.

Čestitavši liječnicima i djelatnicima Specijalne bolnice na ovom velikom priznanju i na visokim organizacijskim i stručnim standardima koje prakticiraju, gradonačelnik Bandić je naglasio: “Za kvalitetno funkcioniranje društva u cjelini važan je dobro ustrojen i kvalitetan zdravstveni sustav. Stečena akreditacija pokazuje da Grad Zagreb sustavno i odgovorno unapređuje zdravstvenu zaštitu za sve građane u skladu s socijalno odgovornim i zakonskim normama, ali i vrijednostima društvene zajednice.”

Ravnatelj Marinko Artuković je zahvalio svima koji su doprinijeli ovom priznanju, a posebno je istaknuo nesebičnost i profesionalnost djelatnika Specijalne bolnice.

“Standarde kvalitete što ih pružamo pacijentima su prepoznali stručni procjenitelji zdravstvene skrbi iz međunarodne akreditacijske agencije, britanskoga CHKS-a. Ovo priznanje znači da je naš rad sukladan s utvrđenim optimalnim standardima za djelatnosti koje obavljamo te da način rada Bolnice i stručne kompetencije djelatnika odgovaraju visokim standardima na međunarodnom nivou”, izjavio je Artuković.

“Palijativa je jedan od velikih problema u Hrvatskoj medicini, a Specijalna bolnica je ispunila najveće moguće standarde skrbi u svom djelokrugu. Čestitam ravnatelju, osoblju i gradonačelniku skupa s njegovim suradnicima na ovom prestižnom međunarodnom priznanju”, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Do sada su u Hrvatskoj akreditirane tri privatne zdravstvene ustanove, poliklinika Medico Rijeka od 2013. posjeduje certifikat Quality in International Patient Care, klinika Magdalena u Krapinskim Toplicama je nositelj platinastog standarda Accreditation Canada International, a Specijalna bolnica Sv. Katarina u Zaboku je od 2014. članica marketinške alijanse The Leading Hospitals of the World.