Veliki uspjeh Ivana Veselića: Tek su mu 23 godine, a svojim eko-proizvodima osvojio tržište

veseli_pekmez

Proizvodi najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Ivana Veselića dostupni su u svim prodavaonicama dm-a u Hrvatskoj od siječnja 2016. godine.

Zahvaljujući osvojenoj tituli najboljeg mladog poljoprivrednika, pekmez od šljive, ajvar te namaz od tikve i jabuka OPG-a Veselić mogu se kupiti u 60 hrvatskih gradova u kojima dm posluje, priopčeno je iz dm-a.

“Širenjem ponude proizvoda iz ekološke proizvodnje dm nastoji pomoći kupcima da vode zdraviji i kvalitetniji život. Drago nam je što će dm, zahvaljujući suradnji s Ivanom i njegovom obitelji, još većem broju građana približiti ekološku proizvodnju i kvalitetne proizvode malih, hrvatskih proizvođača”, izjavila je Tanja Hrvojević, menadžerica za asortiman osviještene prehrane u dm-u.

Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik, Ivan Veselić, ima 23 godine i dolazi iz Novog Sela Palanječkog pokraj Siska gdje se s obitelji bavi ekološkim uzgojem oko 30 vrsta voća i povrća od kojeg dijelom proizvode pekmeze, ajvare, namaze, nektare i sokove.

Obitelj Veselić posao je pokrenula imajući na umu očuvanje ravnoteže u prirodi, a svojim primjerom žele potaknuti ljude na razmišljanje o načinu života koji umanjuje utjecaj na okoliš i zdravlje.

“Proizvodima vrhunske kvalitete, koji osvajaju povjerenje potrošača i šire svijest o ekološkoj proizvodnji, želimo potaknuti ljude na razmišljanje o promjeni načina života kako bi doprinijeli očuvanju vlastitog zdravlja, ali i zdravlja prirode”, rekao je Ivan Veselić, nositelj OPG-a Veselić

Podrškom natjecanju za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika dm nastavlja s ulaganjem u razvoj ponude proizvoda iz ekološke proizvodnje.

U 2014. dm je na natječaju “…jer najbolje dolazi iz prirode!” odabrao devet hrvatskih poljoprivrednika čiji su ekološki proizvodi danas uključeni u asortiman dm-a. U travnju 2015. dm je razvio marku dmBio, prvu vlastitu marku u kategoriji hrane koja u ponudi ima proizvode i namirnice iz ekološke proizvodnje.

Foto: Press