VELIKI PROJEKT NA OKIĆU: Glumac Žarko Potočnjak obnovio staru štalu i otkrova daljnje planove

Žarko Potočnjak
Foto: Scena.hr

Žarko Potočnjak već godinama uživa na svom imanju na čarobnom Okiću. Bavi se stolarijom i brodomodelarstvom. Izrađuje svoj namještaj kojeg ima previše, pa ga dijeli prijateljima.

Glumac je obnovio svoju kućicu, a posebno je zadovoljan što je uredio i staru štalu u kojoj bi se jednom mogle odigrati najljepše predstave.

– Prvi radovi su gotovi, a cilj je da napravim jedan lijepi amfiteatar. Baš je takva konfiguracija terena. Želja mi je da se tamo možda odigra i neka predstava. Mjesto je pogodno za glumačke radionice. Napravio bih desetak kreveta kako bi studenti mogli sudjelovati na takvim radionicama – otkrio je Potočnjak ekskluzivno za portal Scena.hr.

No to nije sve. Potočnjak si je priuštio još jednu radost.

– Kupio sam vanjski jacuzzi i to mi je veselje – kazao je legendarni glumac. Potočnjak se prisjetio trenutka kad je odlučio kupiti imanje na Okiću.

– Imao sam kuću na zagrebačkom Karažniku, međutim odmah uz tu kuću sagradili su nebodere i time je sve propalo. Bio sam jako tužan. Dvije godine sam tražio neko lijepo mjesto, a pronašao sam ga na Okiću – ispričao je Potočnjak. Glumac trenutno snima seriju ‘Ko te šiša’.

– Igram šegrta Iveka, koji je stara frizersko-brijačka škola. Moj lik se protivi svim novotarijama. Takvih brijača više nema – naglasio je glumac. Dodaje da ga je igranje u seriji vratilo u djetinjstvo.

– Ja sam kao desetogodišnjak išao u takve brijačnice. I znam kako je to izgledalo – čitale su se novine, pričalo se o politici… Puno društvenog života se odvijalo u brijačnicama – prisjetio se Potočnjak za portal Scena.hr.