Veliki povratak Petra Graše, poslušajte novi hit

Jedan od najprodavanijih muških glazbenika, autor brojnih hitova i miljenik brojne, osobito ženske publike Petar Grašo nakon deset godina vraća se samostalnoj glazbenoj karijeri.

petar_graso
Kada je najavio pjevačku pauzu koja je potrajala godinama bilo je mnogo slomljenih srca, no novi će Petrov ljetni hit ponovo mnoge ispuniti ljubavlju.

Dream team hrvatske glazbe Huljić – Grašo autori su pjesme Uvik isti s kojom će Petar iduće nedjelje nastupiti na Splitskom festivalu. Tri je puta bio pobjednik ovog najcjenjenijeg hrvatskog festivala, a prema reakcijama publike upravo je Petar i ovogodišnji favorit za pobjedu.

Mediteranska pjesma Uvik isti odiše autobiografskim elementima koje Petar otkriva publici, a brojne će obožavateljice ponovno zaluditi energija markantnog Splićanina. Autor glazbe je Tonči Huljić, tekst su zajedno napisali Vjekoslava Huljić i Petar Grašo, a aranžman Nikša Bratoš.

Petar Grašo glazbom se bavi od djetinjstva, kao bivši košarkaš već je sa šesnaest godina napisao hit Boginja za legendu Olivera Dragojevića. S pjesmom Trebam nekoga kao debitant premoćno pobjeđuje na Zadarfestu 1996. godine, a pjesma je punih 12 tjedana bila na prvom mjestu nacionalne top liste. Njegov album prvijenac Mjesec iznad oblaka koji je izdan krajem 1997. godine prodan je u rekordnih 110.000 primjeraka što ga do danas čini jednim od najprodavanijih muških izvođača u hrvatskoj povijesti.

Potkraj 1999. godine izlazi Grašin drugi album Utorak s kojim postiže platinastu nakladu u Hrvatskoj. Istim albumom postiže veliki uspjeh u susjednim državama, naročito Sloveniji gdje album Utorak dostiže osmerostruku zlatnu nakladu (preko 40.000 prodanih primjeraka) što je u Sloveniji do danas najveća tiraža jednog hrvatskog muškog izvođača.

Grašin treći album naziva Šporke riči izlazi 2003. godine i također je dostigao zlatne naklade u Hrvatskoj, kao i u Sloveniji. 2011. godine gostuje kao pjevač uz producenta Gorana Bregovića i kompozitora Tonćija Huljića u world music projektu naziva Tonči Huljić & Madre Badessa band s kojim je snimio album Ka hashish.