Večeras na Opatovini počinje Zagrebačko histrionsko ljeto

histrionZagrebačko histrionsko ljeto otvara se večeras premijerom komedije “Muke po Iveku”, hrvatskom verzijom trideset godina starog velikog kazališnog hita “Run For Your Wife” Raya Cooneya, koji je u histrionskoj obradi smješten u današnji Zagreb.

Ovogodišnja središnja predstava Histrionskog ljeta prati zagrebačkog taksista Ivana Kovača koji vodi dvostruki život, kao Ivek Purger i Ive Tovar, razapet između dvije žene. Jedna je s Trnja, druga s Trešnjevke, jedna Dalmatinka koja obožava Mišu Kovača i navija za Hajduk, a druga je Purgerica, rockerica i navijačica Dinama.

One, naravno, jedna za drugu ne znaju sve do trenutka u kojem naš Ivek ili Ive doživi nezgodu koja poremeti njegov svakodnevni raspored, nakon čega se nad njegova dva doma i dva braka (plavi i bili), nadvija prava pravcata oluja u kojoj uz Iveka i njegove gospođe, vrte se još i otkvačeni susjedi, uvrnuti policajci i znatiželjni novinari…

Glavnu ulogu ima Ronald Žlabur, a šarolike likove priče glume Marija Borić, Tara Rosandić, Davor Svedružić, Draško Zidar, Željko Duvnjak, Nataša Kopeč, Dinka Vuković, Kristijan Jaić.