U stanu na području Sesveta uzgajao halucinogene gljive, policija pronašla i veću količinu drugih droga

Ilustracija | Foto: Wikimdia / Alan Rockefeller / (CC BY-SA 3.0)

U stanu na području Sesveta 31-godišnji muškarac je uzgajao halucinogene gljive, policija je tijekom pretrage pronašla i veće količine drugih droga Pretragom stana pronađene dvije digitalne vage s tragovima droge.

“Sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane, amfetamin te je radi daljnje preprodaje obavljao uzgoj gljiva Psilocibin, a koje je potom skrivao, prepakirao i vagao u stanu na području Sesveta da bi tako pripremljenu drogu dalje prodavao”, priopćila je PU zagrebačka.

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili obavljenom pretragom stana kojim se koristio osumnjičeni 31-godišnjak na području Sesveta te je tom prilikom pronađeno 405 grama amfetamina ,47 grama marihuane i 360 grama gljiva Psilocibin, kao i dvije digitalne vage za precizno mjerenje s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom odvjetništvu.