Uskoro u Lisinskom koncert sjajnih američkih ansambala, evo kako doći do ulaznica

Foto: Press

Nakon prošlogodišnjeg fantastičnog gostovanja američkog ansambla Princeton University Glee Club, Centar za glazbu Zagreb nastavlja s promocijom američkih ansambala vrhunskih mladih glazbenika.

Centar za glazbu Zagreb danas je najavio koncert sjajnih američkih ansambala škole NORTH SHORE HIGH SCHOOL koje čine: gudački ansambl pod ravnanjem maestra Jasona Dominga, zbor pod ravnanjem maestra Davida Catalana i simfonijski puhački orkestar pod ravnanjem maestra Brandona Bromseya.

Koncert će se održati u četvrtak, 22. veljače 2024. s početkom u 19 sati u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u sklopu Koncertnih večeri Festivala glazbe Zagreb, a u organizaciji ACFEA Tour Consultants. Ulaznice su besplatne, no potrebno ih je rezervirati na mail [email protected].

Ansambli srednje škole North Shore iz Long Islanda u New Yorku sastavljeni su od glazbenika koji neprestano dobivaju najviše ocjene na državnim festivalima, a učenici škole česti su predstavnici u okružnim, državnim i nacionalnim počasnim ansamblima. Svake druge godine članovi ansambala imaju priliku sudjelovati na koncertnim turnejama. Kao glazbeni ambasadori, učenici usvajaju autentična kulturna iskustva.

Od 2005. godine do danas gostovali su u Argentini, Austriji, Kanadi, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Portugalu, Sloveniji, Španjolskoj, Urugvaju i na Kubi.

Zagrebačkoj publici će se predstaviti djelima suvremenih i američkih skladatelja: Johna Ruttera, Ralpha Vaughna Williamsa, Justina Hurwitza, Astora Piazzolle, kao i obradama duhovnih i folk pjesama.