Urušio se dio Savskog mosta, gradonačelnik Bandić tvrdi: “Most je siguran, nemojmo sijati paniku”

Urušio se dio Savskog mosta, gradski službenici izašli na teren kako bi spriječili ugrozu građana
Foto: Facebook / 1postozagrad

Počelo je urušavanje Savskog mosta, objavljeno je ja Facebook stranici “1postozagrad“, a ta tvrdnja potkrijepljena je fotografijom na kojoj se lijepo vidi što se dogodilo.

Vidi se povelika rupa na dijelu mosta koji je nekad služio kao nogostup, a prilikom zadnjeg uređivanja na taj su dio postavljene klupe.

“Još prilikom lažne obnove koja je primjer predizborne obmane i ugrožavanja sigurnosti građana, ukazivali smo na potrebu stvarne obnove mosta”, objavljeno je na FB stranici “1postozagrad”.

Iz Zagrebačkog holdinga kažu nam da su obaviješteni o problemu te da su promptno reagirali, službenici su izašli na teren kako bi obilježili mjesto i spriječili ugrozu građana, objavio je HRT.

Na lice mjesta došao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je za RTL rekao: “Most je siguran, nemojmo sijati paniku. Nogostup je dotrajao. Čelična konstrukcija je sigurna. Danas će ovo biti zakrpano. Doma nema dok se ne napravi. Ujutro će sve biti kao što je bilo.”

“Ovo je sada sigurno, važno je da su ljudi sigurni. Ovaj dio mosta nije za šetanje, nego za sjedenje. Dogodio se propust kada se saniralo. Netko je napravio propust, mi ćemo to popraviti. Ja sam to već zaboravio”, kazao je Milan Bandić za RTL.

Rekao je također da postoji projekt sanacije cijelog mosta vrijedan 23 milijuna kuna te da će njegova realizacija krenuti na proljeće.

I. Majić