Uručene stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine

Uručene stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine
Foto: Zagreb.hr

U Staroj gradskoj vijećnici, osmu godinu zaredom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je učenicima i studentima romske nacionalne manjine uručio ugovore o stipendiranju.

“Grad Zagreb ovu stipendiju  dodjeljuje učenicima i studentima od školske, odnosno akademske  2012./2013. godine, a od prošle godine i studentima poslijediplomskih studija kako bi  pripadnike romske nacionalne manjine potaknuo na završavanje srednje škole te na nastavak školovanja u sustavu visokog obrazovanja”, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Po njegovim riječima, tijekom proteklih 8 godina, uključujući i ovu školsku odnosno akademsku godinu, Grad Zagreb je dodijelio 360 učeničkih i 31 studentsku stipendiju pripadnicima romske nacionalne manjine te je iz proračuna izdvojio oko 10. 000.000,00 kuna.

“Zagreb krasi etnička i multikulturna raznolikost i to je istinsko bogatstvo našeg grada. Želimo, dragi stipendisti, da svojim marljivim učenjem, savjesnim i predanim radom u budućnosti doprinosite razvoju i napretku našega grada”, poručio im je gradonačelnik.

U ime stipendista, gradonačelniku i Gradu  Zagrebu zahvalila je učenica 3. razreda Klasične gimnazije Matilda Jurač koja je istaknula kako će im ova stipendija pomoći u postizanju boljih rezultata i kvalitetnijeg školovanja.
 
Ove godine su dodijeljene 72 učeničke stipendije i 8 studentskih za pripadnike romske nacionalne manjine.

Neto iznos učeničke stipendije je 2.618,70, a studentske 3.741,00 kuna mjesečno.