Umjetnički projekt Mali Zagreb vraća se na zagrebačke ulice i trgove

Foto: TZGZ

Umjetnički projekt Mali Zagreb vraća se na zagrebačke ulice i trgove, serija minijaturnih instalacija u subotu će biti postavljene na četrnaest lokacija u središtu grada.

Nova serija minijaturnih instalacija Mali Zagreb inspirirana je obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale zajedno s gradom.

Obrti su se otvarali i zatvarali, nastajali i nestajali, ali uvijek su imali natpis ili izlog po kojemu su bili prepoznatljivi. Nekih se od njih možemo prisjetiti kroz novu seriju minijaturnih radova.

Na četrnaest lokacija u centru Zagreba bit će postavljene instalacije koje predstavljaju pažljivo uređene izloge obrtničkih radnji kao što su urarske i krojačke radnje te mjesta za predah i uživanje, poput slastičarnice i buffeta.

Serija radova Mali Zagreb skreće nam pozornost na vrijednost malih stvari u životu, jer se iz njih mogu razviti one velike i značajne.

Minijaturni radovi ove su godine potaknuti razvojem i rastom upravo onih obrta koji su nastali davno, kao mali obiteljski poslovi te su upornošču i vizijom svojih vlasnika postali uspješni i cijenjeni.

“Minijaturne su instalacije i dalje postavljene negdje pod našim nogama, zato slijedi kartu, zastani, pogledaj dolje i pronađi Mali Zagreb!”, poručuju iz Turističke zajednice Grada Zagreb.

Kako bi se olakšala potraga, izrađen je i posebna karta koja obuhvaća sve lokacije, a dostupna je na stranici malizagreb.com, na društvenim mrežama te na stranici Turističke zajednice Grada Zagreba.