Tomašević: Ne možemo povećavati cijene javnog prijevoza dok se ne unaprijedi usluga

Foto: Screenshot Facebook

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da se ne može povećavati cijene javnog prijevoza dok se ne unaprijedi usluga.

“Ne možemo povećavati cijene, a da se ne unaprijedi usluga. Do kraja godine mogu najaviti 65 novih autobus, a do kraja mandata kupovina 60 novih tramvaja. Nakon 20 godina se širi tramvajska mreža u Zagrebu. Do kraja godine ćemo riješiti dozvole za prugu po Heinzelovoj od Zvonimirove do Vukovarske, a druga faza do okretišta u Savišću. To je jedna od trasa, to je projekt od 140 milijuna kuna, dobar dio toga ćemo financirati iz EU sredstava, idemo onako kako smo rekli da ćemo ići”, izjavio je Tomašević gostujući u RTL direktu.

“Obitelji više nemaju jedan, dva, nego neki imaju i tri automobila. Niti jedna europska metropola ne ide u tom smjeru, sve ide u drugom smjeru. Zagreb je jedini od gradova iz RH koji su se prijavili kao predvodnik zelene tranzicije. EU nas je stavila među 100 prvaka u zelenoj klimatskoj tranziciji, što omogućava povlačenje novih sredstava iz EU fondova da to napravimo. To ćemo napraviti kroz solarizaciju krovova, nove biciklističke magistrale, širimo pješačku zonu”, rekao je Tomašević i dodao da šire pješačku zonu u centru grada u idućih mjesec dana.