U Zagrebu uhićen bjegunac iz zatvora u Rijeci, evo gdje ga je policija pronašla

Ilustracija | Foto: Freepik

U jednom stanu na području Rudeša zagrebačka policija uhitila je 29-godišnjaka koji je pobjegao iz zatvora u Rijeci.

Jučer, 2. srpnja 2024. oko 20.30 sati na adresi u Zagrebu na području Rudeša u stanu člana obitelji, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uhitili su 29-godišnjaka zbog bijega iz Zatvora u Rijeci.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je za navedenim muškarcem raspisana potraga radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teška krađa iz članka 229. stavka 1. točka 1. Kaznenog zakona te krađa iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona na području Policijske uprave zagrebačke te objava Policijske uprave zadarske na nalog Općinskog suda u Zadru.

“Policijski su službenici prilikom uhićenja koje je proteklo profesionalno, bili iznimno oprezni obzirom da se radi o osobi koja je sklona pružanju otpora i bježanju te je postojala mogućnost da je osoba i naoružana zbog čega su mu stavljena sredstva za vezivanje-lisice. Nakon toga je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu Policijske uprave zagrebačke te prevezen u Rijeku gdje je dalje predan policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, stoji u priopćenju.