Uhićen ministar Darko Horvat! Istražuje se višemilijunski skandal, evo o čemu je riječ

Foto: Screenshot / Youtube

Nakon što je policija jutros u suradnji s USKOK-om započela s pretragom kuće ministra graditeljstva Darka Horvata u Međimurju, stigla je vijest da je Horvat odveden u Zagreb.

Izvidi su povezani sa zlouporabom položaja i ovlasti.

Kako javlja HRT, akcija je počela rano jutros, istražitelji su u Međimurju u Donjoj Dubravi ušli u kuću u kojoj živi ministar Darko Hrovat, izvršen je pretres.

Iz kuće su u nekoliko navrata iznosili određenu dokumentaciju. Pretresen je i njegov službeni automobil, kao i njegovo privatno vozilo, a prije nekoliko trenutaka i sam Darko Hrovat je u društvu istražitelja odveden na daljnje ispitivanje, odnosno na daljnju obradu. Kako neslužbeno doznaje HTV, nije jedini koji je obuhvaćen ovom istragom.

Ukupno je obuhvaćeno šest osoba, od kojih čak šest državnih dužnosnika. Uz Darka Horvata, istražitelji provjeravaju i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. Zatim Velimira Žunca, državnog tajnika u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Iz istog Ministarstva istražuje se Katica Mišković, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja.

Uz njih i Ana Mandac. To je bivša Horvatova pomoćnica dok je bio ministar gospodarstva, te bivši ministar Tomislav Tolušić, izvijestio je Eugen Husak.

Istražitelji navodno provjeravaju ulogu ministra Darka Horvata u zloporabama s kojima je već povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je na molbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.