LJUBAV KAO INSPIRACIJA: Čarolija koja pokreće svijet

LJUBAV KAO INSPIRACIJA: Čarolija koja pokreće svijet
Foto: Danijel Brezak

Ljubav. Čarolija koja pokreće svijet. Čarolija koja je stara koliko i čovjek. Ona stvara novi život, stvara čudesa. Remek dijela svjetske književnosti, neke od najljepših slika i kipova inspirirana su tim uzvišenim osjećajem.

Budući da smo zakoračili u mjesec ljubavi tradicionalno mjesečno kulturno-društveno događanje Inspiracije bilo je u znaku tog uzvišenog osjećaja. U samom središtu grada u eksluzivnom prostoru restorana & bara Frida u Kaptol Centru, moderatorica Jana Fabijanić uvela je goste u još jedno nezaboravno druženje.

LJUBAV KAO INSPIRACIJA: Čarolija koja pokreće svijet
Foto: Danijel Brezak

Ugodna inspirativna večer započela je osmjehom za što se pobrinula mlada liječnica, stomatologinja Ivana Rešetar Brezak koja je predstavila svoju ordinaciju dentalne medicine. Dental Studio Rešetar Brezak djeluje preko trideset godina te se od davne 1991. kontnuirano razvija te proširuje obim svojih djelatnosti, osuvremenjuje tehnologiju i ulaže u edukaciju stručnjaka. Studio, smješten u strogom centru Zagreba na adresi Boškovićeva 7, suvremeno je uređen i vrhunski opremljen, a u Dental Studiju Rešetar Brezak posvećeni su tome da zubima osiguraju zajamče zdravlje, a osmijehu ljepotu.
Koliko je osmjeh važan potvrdili su i inspirativni gosti događanja: bubnjar Nick Bashota, komičar Marko Petar Orešković i psihologinja Hana Matijašec. Kontrolirano ludilo – Ovim se riječima najlakše može opisati stil prvog gosta Marka Petra Oreškovića.
Količina ludila ovisi o prostoru, publici i prigodi jer on manirom vrhunskog rutinera određuje tempo i količinu svoje energije koja mu je najkaraterističniji dio preformacea. Ima i stas i glas, a najviše voli dobar bas. Onaj od kojeg čaše poskakuju sa stolova ili pak od kojeg bretelice klize s ramena. Kad mu je mikrofon u ruci ruke gore dižu svi kao da je na sceni Mate Mišo Kovač ili poput blagajnice u banci kad netko u crnoj potkapi uđe u banku sa pištoljem. Kao bivši dvostruki prvak u aerobiku njegov ples je pravo osvježenje na sceni. Posebnu pozornost pridaje izgledu, a pošto nema kose naglasak stavlja na kostime kojih ima 30-ak. Ono čime se najviše ponosi je što je uspio zadržati dobru volju u životu i želju da se smije što češće unatoč tomu što je to postala usamljena pojava. Zanimljiva pitanja & inspirativni odgovori Kako žudjeti za onim što već imamo? Kako probuditi uspavanu strast? Koje su vaše tehnike i metode? Najluđe mjesto gdje ste ikad vodili ljubav? Jeste li bili ikad u dugim vezama i kako izdržavate? Nick Bashota i Hana Matejašić nisu imali lagan zadatak, ali zato su imali pomoć publike. Zanimljiva Hana pričala je o ljubavi i seksualnosti iz stručnog psihološkog ugla, no dotakla se se i stvarnih književnih likova iz izvedbi u kojima glumi. Ova magistra psihologije, integrativna je terapeutkinja i praktičarka ekspresivnih art metoda u terapiji, a osim psihologije i terapijskih edukacija, završila je i glumačku školu Kubus, te već 7 godina glumi u nekoliko izvedbi kao što su ‘Gornjogradske coprnice’, ‘Neznane junakinje’ i ‘Iz Zagorkina pera’. Voli pisati kratke priče, poeziju i povremeno stručne psihologijske članke. Nick Bashota Rodjen je u Zg na Dan žena 8.03.1978. Od malena se bavi sportom i glazbom tako da je završio srednju školu u Americi, kineziološki fakultet u Zagrebu i Music Academy za bubnjeve u Los Angeles-u gdje je i živio i radio kao profesionalni glazbenik i profesor u privatnoj školi. U dugogodišnjih glazbenoj karijeri svirao je i suradjivao s mnogim poznatim pjevačima i bendovima i na hrvatskoj, ali i na američkoj sceni. Trenutno se bavim treniranjem gimnastike, a u suradnji sa Multisportom vodi office workoute, predaje bubnjeve u Yamaha music school u Zagrebu i profesionalno svira u vise projekata i bendova. – Volim zabavljati ljude imitacijama, plesom, pjevanjem, sviranjem i humorom – ispričao je kroz smijeh, prije no što se latio mikrofona na sveopće oduševljenje publike.
Naravno, predstavljeni su noviteti iz Poliklinike Milojević – najmodernije antiaging poliklinike u široj regiji posvećene radu estetske medicine. Uporabom najsuvremenijih metoda i tehnologija, poliklinika pruža najnovije tretmane i zahvate za pomlađivanje lica, tijela i duha. Poliklinika Milojević vas poziva da sada, dok još traju hladni mjeseci pa smo pokriveni, dođete na tretmane tijela kao što su Vaser Lipo- ultrazvučna liposukcija ili pak hit tretman CoolSculpting koji zamrzava vaše masno tkivo. Naravno, dr. Milojević je uvijek tu za tretmane dermalnim filerima, botoxom itd., a koje sve tretmane nude, pogledajte na milojevic.hr
Uz ugodnu muziku i čašu rashlađenog Freixenet pjenušca, odličnim Hendricks gin koktelima kušala su se vina iz Kutjevačkih podruma i fantastični Al Caprone likeri, a uzvanici su uživali u biranim Dukat sirevima, slasnim zalogajima Stamevski kolača i Hug&Punch kave, odličnim Hendricks gin koktelima. Kao i uvijek izvlačila se tombola, a za nagrade, uz bonove Poliklinike Milojević, Dental Studia Rešetar Brezak, poklon pakete Francka i Aloxi šampona, pobrinula se i književnica Rosie Kugli poklonivši sretnim dobitnicima knjige ljubavne tematike.
U iščekivanju novih INSPIRACIJA, ostajemo inspirirani ljubavnom tematikom, jer ljubav je ono za što se živi i umire.
PR
Fotografije: Danijel Brezak