Uhićen 31-godišnjak koji je u kući na području Lučkog uzgajao marihuanu, našli mu zasađene biljke i 1,4 kg trave

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je u kući na području Lučkog uzgajao marihuanu. Službeno je osumnjičen je počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način sa ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u točno neutvrđenom vremenskom periodu, na tavanu kuće na području Lučkog uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja. Sadio je marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao, priopćila ke PU zagrebačka.

Jučer, 19. kolovoza 2022. godine pretragom kuće u kojoj prebiva osumnjičeni pronađen je improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je pronađen šator, uređaji za osvjetljavanje i navodnjavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka, kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja.

Pronađeno je zasađenih 27 stabljika marihuane visine od 50 do 120 cm, 1480,0 grama marihuane dvije digitalne vage te predmeti za pakiranje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku.