PUNE RUKE POSLA: Iz stana u Zagrebu preuzeli pitona dugačkog 5,5 metara i teškog oko 50 kilograma

PUNE RUKE POSLA: Iz stana u Zagrebu preuzeli pitona dugačkog 5,5 metara i teškog oko 50 kilograma
Foto: Facebook / Azil Dumovec

Ekipa Azila Dumovec imala je u petak navečer zanimljivu intervenciju – iz jednog stana u Zagrebu preuzeli su pitona dugačkog 5,5 metara i teškog oko 50 kilograma!

Na svojoj Facebook stranici objavili su informaciju koju ovdje prenosimo u cijelosti:

“Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer!
Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom. Posljednih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju.”

Ekipa Azila Dumovec ne navodi u koje dijelu grada je intervencija obavljena, no neslužbeno se doznaje da je riječ o Jarunu te da je zbog istog pitona policija veće nekoliko puta intervenirala. Navodno je znao pobjeći iz stana te prošetati do susjednih balkona ili čak do krova zgrade.