U Zagrebačkoj županiji 39 novih slučajeva zaraze, Stožer poziva na poštivanje mjera i uputa

Foto: Pixabay

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 14.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 1138 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 635 osoba, a 19 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 484 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 39 osoba (gradovi – 5 Samobor, 1 Sveta Nedelja, 1 Zaprešić, 2 Jastrebarsko, 12 Velika Gorica, 2 Ivanić-Grad, 9 Dugo Selo, 4 Vrbovec, općine – 1 Brdovec, 1 Križ, 1 Brckovljani), a 6 osoba je izliječeno.

Od 39 novooboljelih osoba 15 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u Njemačkoj, 2 uz sportska događanja, dok je za 21 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 72 osobe.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.