Radovi su pri kraju, od ponedjeljka tramvaji ponovo voze preko Mosta mladosti

Tramvaj - Držićeva
Foto: ZET

Od ponedjeljka, 19. listopada, ponovno će biti uspostavljen redovan promet tramvajskih linija preko Mosta mladosti, gdje se obavljaju završni radovi na postavljaju tramvajske mreže, objavio je ZET.

To znači da će u promet biti puštena tramvajska linija 8, ponovno će prometovati tramvaj noćne linije 31, a linije 6 i 7 vraćaju se na svoje redovne trase.

Istovremeno će biti ukinuta privremena autobusna linija 609 (Zapruđe – Ulica grada Vukovarska).

Naime, zbog radova je trenutačno obustavljen tramvajski promet Avenijom Marina Držića, južno od Ulice grada Vukovara do Zapruđa, a kao supstitucija je uvedena izvanredna autobusna linija 609 koja prometuje na dionici Zapruđe – Ulica grada Vukovara.

U skladu sa održanim koordinacijama sa predstavnicima ZET-a u vezi otvaranja tramvajskog prometa, radovi na tramvajskom vijaduktu i iznad naponske mreže završeni su u ponedjeljak, 12. listopada, nakon čega slijedi održavanje naponske mreže od strane ZET-a, koja će biti vraćena u funkciju do 19. listopada u 4:00 h, kada je planirano puštanje tramvajske pruge u promet, priopćeno je iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

U priopćenju se napominjemo da je do odgađanja puštanja tramvajskog prometa došlo prvenstveno zbog opsežnosti radova koje je bilo potrebno izvesti u sklopu tramvajskog vijadukta te zbog nepovoljnih vremenskih prilika u posljednjih nekoliko dana.