U NAPRETKOVOM KULTURNOM CENTRU tribina na temu “Utjecaj turizma na gospodarstvo Hrvatske”

HKD Napredak, Bogovićeva 1
Foto: ZG express

Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Napretkov kulturni centar nastavljaju suradnju s Institutom za turizam, ovoga puta u vidu jedne više nego zanimljive tribine.

Naime, u petak 20. travnja 2018. godine u 14 sati u Napretkovom kulturnom centru održat će se na Rasprave o turizmu na temu: “Utjecaj turizma na gospodarstvo Hrvatske”

Na ovom iznimno zanimljivom skupu će između ostalih sudjelovati dr. sc. Ivan Kožić, znanstveni suradnik u Institutu za turizam, dr. sc. Maroje Lang, glavni savjetnik u Sektoru za istraživanje Hrvatske narodne banke, izvr. prof. dr. sc. Oliver Kesar, profesor na Katedri za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marina Tkalec, znanstvena suradnica u Ekonomskom institutu i dr. sc. Neven Ivandić, viši znanstveni suradnik u Institutu za turizam, a Rasprave će voditi poznati novinar Đuro Tomljenović.

Sudionici će raspravljati o mjerenju utjecaja turizma na bruto domaći proizvod (na koji način se ispravno računa udio turizma u BDP-u), veličini turizma u bruto domaćem proizvodu Hrvatske, utjecaju turizma na zaposlenost u Hrvatskoj (što je razvoj turizma donio hrvatskom tržištu rada?), oportunitetnom trošku turisƟčkog razvoja (bi li hrvatsko gospodarstvo bilo uspješnije bez turizma?)…

Rasprave su namijenjene široj stručnoj javnost, medijima te svima koji žele saznati više. Svi gosti će u Raspravama moći sudjelovati postavljanjem pitanja sudionicima okruglog stola.

Predviđeno trajanje Rasprava je od 14.00 do 16.00 sati, nakon čega će uslijediti neformalno druženje uz kavu i kolače.