U metropolu stigao Cirkus Safari s najmlađim klaunom u Europi

Cirkus Safari s trideseteročlanom postavom Nijemaca i Austrijanaca stigao je u Zagreb, u šatoru postavljenom na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma do 29. listopada 2013. održavat će predstave svakog dana u 17 i 20 sati, a nedjeljom i u 11 prijepodne.

cirkus-safari1

Cirkus će predstaviti i svoju najveću atrakciju – najmlađeg klauna u Europi, petogodišnjeg Damiena. „Volim nasmijavati ljude. Nekada imitiram i pjevača Michaela Jacksona. On mi je najdraži“, otkrio je razigrani petogodišnjak.

Benjaminu Spintleru iz Berlina 28 je godina i on je pak zadužen  za cijelu organizaciju. S obzirom na to da pripada šestoj generaciji “cirkuske obitelji!”, odnosno da je odrastao u šatorima i kamp-kućicama, mijenjajući gradove i prijatelje svakih nekoliko dana, to mu ne pada teško. Svoje akrobatske sposobnosti zasad je ostavio u kovčegu s trikoima. Jednom je, kaže, izvodeći točku na trapezu pao s devet metara na travu, a brat mu je prišao i sasvim ga ozbiljno upitao može li ponoviti izvedbu! Poput ostalih ljudi odraslih u cirkusu, oženio se Magdalenom iz druge cirkuske obitelji. Verena, artistica koja se bavi partnerskom akrobatikom, jedna je od rijetkih koja je svog supruga civila prošvercala u obitelj.

Cirkus djeluje više od sto godina i imaju dvadesetak zaposlenika, od kojih je najveća zvijezda upravo – klaun Damien.

„Naša je senzacija i takozvana kugla smrti u kojoj se voze tri motociklista iz Bugarske: Nedko i Ivan Dinev Ivanov te Veselin Lesev. Imamo izvrsne akrobate, žonglere i trapeziste, a od životinja konje, krave, magarce, pse i patke“ kazao je voditelj cirkusa 73-godišnji Alberto Donnert koji je i sam bio akrobat dok nije, ističe, pao sa 40 metara i ozlijedio kralježnicu.

Poštujući zakonske propise RH, u Zagreb nisu doveli svoje ljame i deve koje su također dio njihova nastupa. Predstave će biti svaki dan do 3. studenog u 16 i 20 sati, a nedjeljom u 11, 16 i 20 sati. Cijene su od 60 do 100 kuna, ovisno o tome želite li sjediti u loži i imate li djecu. Srijedom će biti veliki obiteljski dan i ulaz za 50 kuna.