U Lukavcu kod Velike Gorice otvorena najveća europska tvornica baklava

U Donjoj Lomnici kod Velike Gorice danas je svečano otvorena najveća europska tvornica baklava New Bakery.

baklave_63

Turske baklave od oraha, pistacija i indijskih oraščića naći će se na europskom tržištu, budući da vlasnici tvornice čak 95 posto ukupne proizvodnje planiraju izvoziti.

New Bakery britanska je investicija u Hrvatskoj i primjer za to kako su strani ulagači prepoznali upravo Hrvatsku kao zemlju sigurnu i stabilnu za osnivanje ovako velike tvornice, za investiciju ovolika opsega.

New Bakery najveća je europska tvornica baklava. Baklava je hrskavi slatki proizvod nježno ručno izrađen s finim korama, punjen različitim oraščićima, natopljen maslacem, a na kraju nježno zaslađen laganim sirupom. Baklava je poznata kao mediteranska poslastica, a popularnost u Europi joj svaki dan raste.

Vizija osnivača jest biti liderom na tržištu, objavljeno je uoči otvaranja tvornice. Svojim poslodavcima žele osigurati najbolje uvjete, imati izvrsne odnose s hrvatskim dobavljačima, razvijati korporativni identitet, a uza sve to vodeći računa o zajednici u kojoj djeluje.

Tvornica je smještena nadomak Zagreba, a proizvodna se linija prostire na 1.000 m2.

Velika investicija omogućila je kupnju novog i modernog proizvodnog pogona, od početka do kraja. Novi pomno odabran tim, kao i certifikati BRC i IFS, temelj su za izvoz na europsko tržište. U bliskoj budućnosti New Bakery se nada pridonositi hrvatskom gospodarstvu kroz svoj izvoz, koji bi planirano bio 95 posto ukupne proizvodnje.