U kinu Kinoteka u ponedjeljak počinje Tjedan korejskog filma

U kinu Kinoteka u ponedjeljak počinje Tjedan korejskog filma
Foto: Kinoteka

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Zagrebu Kinoteka organizira Tjedan korejskog filma – izbor recentnih naslova iz jedne od najuzbudljivijih svjetskih kinematografija.

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna, od 15. do 20. studenoga, bit će prikazano pet filmova, a otvaraju ga Zvijeri koje se grebu za slamku, nagrađivani crnohumorni triler Kima Yong-hoona, koji svojom intrigantnom pričom obrađuje aktualne probleme suvremenog korejskog društva, zbog čega je uspoređivan s Parazitom.

Ovogodišnja selekcija žanrovski je raznolika, a uključuje i Ženu koja je bježala, jedan od recentnijih filmova Honga Sang-sooa, koji mu je donio nagradu za režiju na Filmskom festivalu u Berlinu, te Sretnu Chan-sil, izvrsnu humornu dramu redateljice Kim Cho-hee o profesionalnim izazovima s kojima se susreću Korejke koje umjesto tradicionalnih društvenih očekivanja odluče razvijati karijeru.

Značajnu ulogu u filmu odigrala je i Oscarom nagrađena Youn Yuh-jung (Minari).

Ulaz na otvaranje manifestacije – Zvijeri koje se grebu za slamku – besplatan, no moguć je isključivo uz predočavanje valjane potvrde o cijepljenju protiv Covida.