U Gradskom muzeju Bjelovar predstavljen program 3. Amadeus festa

U Gradskom muzeju Bjelovar predstavljen program 3. Amadeus festa
Foto: Press

Danas je u Gradskom muzeju Bjelovar predstavljen je program 3. Amadeus festa ba kome će, kako je rečeno, publika moći uživati u glazbenim poslasticama što će ih izvoditi renomirani glazbenici porijeklom iz Bjelovara i njihove kolege gosti.

Održat će se tri koncerta od 16. do 18.10. 2020. u Katedrali Sv Terezije i atriju Gradskog Muzeja u Bjelovaru te će uz to biti održani i popratni programi za građanstvo te edukativne radionice za djecu.

Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica bjelovarskog gradonačelnika, naglasila je važnost festivala za kulturni život grada, ali isto tako i za njegovu promociju.

“Amadeus fest svojim kvalitetnim umjetničkim programima predstavit će Bjelovar kao jedno od središta kulture kontinentalne Hrvatske. Sam festival ima i veliki značaj za promociju grada i za razvoj kulturnog turizma koji će utjecati i na ugostiteljku i drugu turističku ponudu. Ponosna sam što se jako pazi na sve epidemiološke mjere i zdravlje građana”, rekla je Valna Bastijančić Erjavec.

Umjetnički ravnatelj festivala Aleksandar Jakopanec, zajedno s kolegama iz glazbene škole i drugim suorganizatorima, predstavio je program i izrazio zahvalnost svima koji podržavaju festival počevši od grada Bjelovara, preko Ministarstva kulture do svih drugih podupiratelja.

Naglasili su da će se Amadeus fest moći pratiti i u digitalnoj formi, putem video prijenosa u živo na Internetu, pa svi oni koji nisu u mogućnosti doći osobno ipak mogu uživati u koncertima.