U ELITNOM DRUŠTVU: 11 zagrebačkih restorana uvršteno u Michelinov gastro vodić za 2017.

Hrvoje Nakić
Hrvoje Nakić / Foto: Press

Roberto Mancuso, predsjednik uprave Metroa – globalnog partnera Michelinovog vodiča, danas je uručio Michelinovu plaketu chefu restorana Mano Hrvoju Nakiću.

Agava, Apetit City, Bistro Apetit, Boban, Dubravkin put, Gallo, Le Bistro Esplanade, Mano, Mundoaka, Takenoko i Zinfandel’s ušli su u selekciju Michelinovog gastro vodiča za 2017. godinu i od sada posluju s prestižnom preporukom jednog od najznačajnijih vodiča restorana u svijetu.

Priznanja Michelinovog vodiča, takozvane Michelinove tanjure, zaslužila su 34 hrvatska restorana koji, prema ocjenama anonimnih inspektora, poslužuju dobru i jednostavnu hranu, dok je restoranu Monte iz Rovinja Metro uručio prvu i, za sada, jedinu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj.

“Jedanaest zagrebačkih restorana s preporukom Michelina dugogodišnji su partneri Metroa s kojima dijelimo filozofiju i strast za kulinarskim savršenstvom i proizvodima vrhunske kvalitete. Iznimno nas raduje što su inspektori Michelina prepoznali njihovu kvalitetu i ponosni smo što je suradnja s Michelinovim vodičem Metrou omogućila da i na ovaj način bude dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana i ugostitelja”, izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave Metroa.

Više od trećine kupaca Metroa u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s Michelinovom preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s Michelinovim vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d’Or Metro koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude.

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 zemalja.

Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, Michelinovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno.

Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, Michelinov vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa Michelinovog vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.