U braku su već 27 godina, a vjenčali se nakon četiri dana hodanja

Dragan Despot i Anja Šovagović u braku su već punih 27 godina, a odluku da će se vjenčati donijeli su nakon samo četiri dana hodanja.

despot-sovagovic

Zagrebačka glumica Anja Šovagović , kćer legendarnog glumca Fabijana Šovagovića, odmalena bila “zaražena” glumom, baš kao i njezin brat Filip. Njezina supruga Dragana glumački je put iz rodnog Mostara doveo u Zagreb na Akademiju. Ulogom u telenoveli “Zora dubrovačka”, čiji su se dijelovi snimali u Dubrovniku, vratio se u grad u kojem je prije više od četvrt stoljeća počela ljubav s Anjom, piše 24sata.
Prvi projekt u kojem su igrali zajedno bila je predstava “Oluja” Williama Shakespearea, ali bilo je to vrlo davno, dok još nisu bili ni u vezi. Ali je predstava pomogla da se vjenčaju. Sve je počelo tijekom Dubrovačkih ljetnih igara 1978. godine. Anja je imala 15, a Dragan 22 godine, bio je još na Akademiji dramskih umjetnosti i igrao je glavnu ulogu u Shakespeareovu “Romeu i Juliji”. Bilo je to prvi put da su se uopće sreli, no razlika u godinama bila je velika. Zato su čekali novu priliku.
Iduća prilika stigla je ponovno u Dubrovniku. Ona je bila tad već na drugoj godini Akademije. Prohodali su, kako danas kažu, neočekivano i nepredvidivo. Ali ovaj put nisu previše čekali. Inače pedantna i organizirana Anja odlučila se nakon samo četiri dana veze vjenčati za Dragana, i to u tajnosti, a tim su činom sve šokirali.
Danas su u braku 27 godina, te su time opovrgnuli brojne teorije o preduvjetima za dobra i dugovječan brak.
“Bračne zavjete obnovili smo kod patera Zvjezdana Linića u Samoboru, bilo je jako dirljivo. Neću vam otkriti tajnu sretnog braka, ali mogu reći da je važno biti s osobom s kojom se možete ponašati onako kako biste se ponašali da ste sami”, kaže glumica i spisateljica za 24sata te koja priznaje da u njihovu braku i dalje vlada romantika.