Glumac Enis Bešlagić objasnio zašto radi u Hrvatskoj, a ne u BiH

Foto: Instagram

Popularni glumac Enis Bešlagić (46) veći dio svoje karijere ostvario je Hrvatskoj, igrajući u popularnim televizijskim serijama.

Proslavio se ulogom portira Šemse u popularnoj seriji “Naša mala klinika”, a trenutačno se na RTL-u emitira humoristična serija “Blago nama” u kojoj Bešlagić igra jednu od glavnih uloga.

Trenutke odmora rado provodi u rodnoj Bosni i Hercegovini pa je ovih dana na Instagramu postavio objavu iz rodnog Tešnja koja je izzazvala brojne komentare.

Među ostalim, Bešlagića su pitali zašto radi u Hrvatskoj, a ne u BiH.

Bešlagić im je ovako odgovorio:

“Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni ne zovu baš, kao i mnogi gastarbajteri po svijetu što rade. Zato svaki dinar pošteno zaradim i ne kradem kao neki veliki domoljubi. Domovina je jedna, a to ne znači ako snimaš izvan nje da ne pripadaš istoj. Po tome bi sportaši trebali igrati samo za BiH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba… Tamo gdje me poštuju sa svim onim što ja jesam, onda dajem i ja ljubav i svoju zahvalnost. Puno šire gledam na to i nikada nisam želio biti niti kantonalni niti federalni glumac. Onaj koji krade svoju domovinu je izdajica, a ne onaj koji poštenim radom pokazuje ljubav.”