U 10-tak minuta prouzročio dvije prometne nesreće, naletio na policijsko vozilo, a zatim pokušao pobjeći pješice

Policija - rotaciona svjetla - noć
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija objavila je uobičajeno izvješće o vozačima zatečenim u teškim prometnim prekršajima.

Iz nekolicine najnovijih slučajeva jedan se posebno izdvaja – slučaj vozača koji je s 2,55 promila 10-tak minuta prouzročio dvije prometne nesreće, naletio na policijsko vozilo, a zatim pokušao pobjeći pješice.

Kako stoji u objavi PU zagrebačke, u utorak, 6. prosinca 2022. godine 18 sati 60-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2,55 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Medpotoki. Dolaskom do raskrižja s Alejom grada Bologne prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom te je napustio mjesto događaja, a da nije prethodno razmijenio podatke o sebi i vozilu s drugim sudionikom.

Vozač se nastavio kretati s vozilom kolnikom Aleje grada Bolonje u smjeru zapada te je pritom odbijao postupiti po naredbama policijskih službenika da se zaustavi to jest ignorirao je upaljene zvučne i svjetlosne signale upaljene na službenom policijskom vozilu.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Velimira Škorpika, 60-godišnji vozač nije vodio računa o položaju i smjeru kretanja vozila kojim upravlja te se nije uvjerio da radnje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu uslijed čega je naletio na zaustavljeno službeno policijsko vozilo.

Po izazivanju druge prometne nesreće s materijalnom štetom, 60-godišnjak se pokušao pješice udaljiti s mjesta događaja u čemu su ga uz uporabu sredstava prisile spriječili policijski službenici.

Vozač je uhićen, a po prestanku djelovanja opojnog sredstva prepraćen je na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19.500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseca.