Tvrtka Comping donirala računala zagrebačkoj OŠ Grigora Viteza

Comping-OS-Grigora-Viteza

Comping, jedna od najvećih ICT tvrtki u Hrvatskoj, donirao je sedam računala zagrebačkoj osnovnoj školi Grigora Viteza. Riječ je o kvalitetnim, energetski učinkovitim, trojezgrenim HP Compaq računalima koja će učenicima i nastavnicima ove škole koristiti u podizanju razine kvalitete rada i atraktivnosti nastave.

Donaciju je ravnateljici škole uručio Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga koji je tom prilikom istaknuo kako je kontinuirano obrazovanje ključ uspjeha u današnjem modernom svijetu.

“Živimo u svijetu u kojem je gotovo svaki rad nezamisliv bez kvalitetne informatičke opreme čemu i Comping svjedoči u svom svakodnevnom poslovanju. Područje IT industrije u kojoj djelujemo izuzetno se brzo razvija, a svakodnevno učenje i napredak nužni su za opstanak. Nadamo se kako će ova donacija omogućiti profesorima kvalitetnije provođenje nastave, a učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju”, izjavio je Jukić dodavši kako je uz cjeloživotno učenje, iznimno bitna komponenta za razvoj djece i bavljenje sportom.

“Kroz sport se razvija čitav niz kompetencija nužnih za uspjeh u daljnjem životu, stoga podržavamo vrhunske sportaše kao što su braća Sinković, kako bismo nadahnuli mlade u postizanju vrhunskih vještina i visokih rezultata”, dodao je.

Comping će uz donaciju računala školi pomoći i oko uređenja prostora same informatičke učionice a o podršci koju uz informatička znanja ova tvrtka pruža sportu govori i prisutnost braće Sinković na svečanosti, proslavljenih hrvatskih veslača i velikih nada za novo odličje na skorašnjim Olimpijskim igrama u Riju. Martin i Valent Sinković podijelili su učenicima prigodne majice, odgovarali na pitanja novinarske sekcije koja djeluje u OŠ Grigora Viteza a donijeli su i trening spravu za veslanje kako bi učenicima demonstrirali svoju pobjedničku tehniku.

Da je zagrebačka osnovna škola Grigora Viteza upravo prava adresa za ovakvu donaciju potvrdila je i ravnateljica škole, Vlatka Kovač. Naime, OŠ Grigora Viteza jedinstvena je u Hrvatskoj po raznovrsnosti programa koje pohađaju učenici. Uz učenike s teškoćama i učenike tipičnog razvoja, posebnu pažnju škola posvećuje i darovitim učenicima te teži zadovoljiti potrebe svakog pojedinog učenika ističući njihove pozitivne strane, interese i uspjehe. (M. Petković)

Foto: Press