TURIZAM: Zagreb je ove godine među top 10 destinacija u Hrvatskoj!

Turisti - razgledanje grada
Foto: Zagreb.hr

Hrvatska turistička zajednica nedavno je objavila podatke o broju noćenja i dolazaka u srpnju koji potvrđuju nagađanja da hrvatski turizam bilježi pad je. U odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježeno je 32 tisuće dolazaka i 402 tisuće noćenja manje.

No, neke županije bilježe rast, prije svega one u kontinentalnoj Hrvatskoj, među kojima je i Grad Zagreb.

Prema posljednjim podacima sustava e-visitor, u Zagrebu je od početka godine do kolovoza zabilježeno 785 000 dolazaka, što je 3 posto više nego lani u istom razdoblju. Broj noćenja također je u porastu te je dosegnuo gotovo milijun i petsto tisuća, objavio je HRT.

Kada gledamo hotelski promet, Zagreb je ove godine među top 10 destinacija u Hrvatskoj. Popunjenost privatnog smještaja također je bolja u odnosu na prošlu godinu. Valja napomenuti da se ti podaci odnose i na naselja koja spadaju pod Zagreb. Primjerice Lučko, Sesvete, Brezovica, Popovec i ostala naselja.

Kada je riječ o gostima, najviše ih je iz Južne Koreje, zatim iz Sjedinjenih Država, Italije i Njemačke.

Treba napomenuti da se Zagreb pobrinuo ponuditi turistima odgovarajuće sadržaje, pa su vrući mjeseci na asfaltu sve samo ne dosadni. Teško je nabrojati sve manifestacije koje se održavaju tijekom ljeta, no spomenimo neke: Ljeto na Strossu, Ljeto kod Matoša, More knjiga na Zrinjevcu, Ljetna pozornica na Tuškancu, Plesne večeri na Zrinjevcu…