TRENDOVI: Hrvatski muškarci sve češće u beauty salonima, evo kakve usluge traže

Muškarci sve brojniji korisnici beauty usluga u Hrvatskoj
Foto: Press

Dugo se vjerovalo kako je njegovanje lice i tijelo muškarcima nepotrebno, što više da su to “ženska posla” zbog čega su muškarci beauty usluge zaobilazili u širokom luku.

No, posljednjih nekoliko godina sve više u Hrvatskoj se mijenjaju ovi trendovi i shvaćanja. Muškarce ne zbunjuje ni podatak da se većina reklama u beauty industriji odnosi na žene; sve samouvjerenije i češće traže njegu tijela i lica baš za sebe. Tako danas u Hrvatskoj muškarci koriste sve beatuy usluge kozmetičkih salona, kao i masaža, pedikura i manikura, depilacija te tretmana lica i tijela.

Sanja Buinjac
Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta Zagreb Foto: Press

“Koža kod muškaraca ima veću sposobnost vezivanja vode, zbog čega izgleda čvršće i zategnutije. Međutim, muška koža ima veći udio masti pa su muškarci skloniji pojavi mitesera i drugih nečistoća”, ističe Sanja Buinjac, Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, vlasnica Ageness Beauty Instituta Zagreb, naglašavajući kako je u hrvatskoj beauty industriji uočen rast muških klijenata i zbog činjenice da muškarci žele sebi sve češće priuštiti dobru masažu ili tretman lica.

Muškarci primarno dolaze u beauty salone riješiti probleme koji imaju, bilo da je riječ o bolovima ili napetost u leđima, vratu pa posežu za masašama ili pak o suhoj ili dehidriranoj koži lica zbog čega žele kvalitetan tretman lica.

“Većina muškaraca traži učinkovito rješenje, kvalitetnu uslugu i individualni pristup da se njihovim potrebama pristupu na jedinstven način. Međutim, najveći problem muške kože, a koji žene ne poznaju, svakodnevno je brijanje. Kroz brijanje koža gubi elastičnost i vlagu. Brijanjem se ne uklanjaju samo dlačice već i površinski sloj kože. To često uzrokuje nadraženost, isušenost i crvenilo kože lica. Muškarcima su stoga potrebni posebni proizvodi i tretmani namijenjeni isključivo njihovoj koži. Proizvodi koji će zadovoljiti potrebe određenog tipa kože”, upozorava kozmetičarka Sanja Buinjac.

Muškarci su “dobri potrošači” beauty usluga i proizvoda, ne libe se pitati za savjete i novitete, rado ih primjenjuju na sebi.

Za beauty uslugama najčešće posežu direktori u bolje stojećim tvrtkama ili njihovi manageri, kao i sami vlasnici tvrtki, koji puno rade i pod stresom su. Beauty usluge koriste muškarci gotovo svih dobnih skupina: od 25 do 65 godina. I sve su brojniji, jer otkrivaju koliko beauty i wellness usluge donose dobrobiti izgledu i zdravlju muškarca.

Komentari