FANTASTIC ZAGREB u petak navečer časti besplatnom projekcijom filma Fahreinheit 451

Fahreinheit 451
Foto: Press

Osimi Fantastic Zagreba na fantastičnoj lokaciji Ljetne pozornice Tuškanac punom snagom juri prema svom najjačem vikendu, poručuju organizatori ovog festivala u najavi programa.

Danas, četvrtak, u kinu Tuškanac od 19.00 na rasporedu je horor dramu Veronika (2017.) nastala prema misterioznom nikad riješenom policijskom slučaju iz 1991. godine, dok se od 21:45 na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje američki SF suspens Beskonačno (The Endless, 2017).

U petak, u povodu 60. rođendana ovog kultnog filma, na rasporedu je Vrtoglavica (Vertigo, 1958), u 4K digitalno remasteriranoj verziji! Po mnogima najbolji film u povijesti kinematografije i ikonografsko remek-djela majstora napetosti Alfreda Hitchcocka s nezaboravnim glumačkim ostvarenjima platinaste Kim Novak i holivudske legende Jamesa Stewarta.

Drugu projekciju u petak, od 21:30, možete pogledati besplatno! HBO i Fantastic Zagreb donose Fahreinheit 451 (2018), suvremena adaptacija književnog klasika (kojeg je još 1966. ekranizirao veliki Francois Truffaut) zrcali vrijeme u kojem danas živimo dok istovremeno propituje vječna pitanja o ljudskoj slobodi, pravu na izbor i demokraciji, dok je na drugoj strani totalitarni sustav i kontrola misli.

Subotnji program započinje u 21:15 s jednim od najiščekivanijih filmova godine koji nakon Sundancea i Cannesa stiže na Fanastic Zagreb! Mandy (2018) s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi ljubavna je priča pretvorena u noćnu moru, motorna pila, sjekira mitskih razmjera, osveta.

U 23:30 na rasporedu je dansku SF avanturu Qeda (2017). 2095 je godina. Oceani su preplavili zemlju, pitke vode više nema. Svijet je nepovratno uništen. Ili još uvijek postoji spas? Postoji, ali u davnoj 2017. godini, a sat otkucava. Fang Rung posljednja je šansa čovječanstva, ali hoće li uspjeti?

Komentari