TREĆI NASLOV: Hrvatski vaterpolisti nakon drame peteraca srušili Italiju i postali svjetski prvaci!

Foto: Facebook / HVS

Treći put u povijesti, Hrvatska je prvak svijeta u vaterpolu! U ludom, napetom, kao triler uzbudljivom finalu koje je uostalom i završeno u drami peteraca, Hrvatska je u Dohi pobijedila Italiju 15:13 petercima (11:11 nakon četiri četvrtine), te se u domovinu vraća sa zlatom.

Iz Zagreba je na finale Svjetskog prvenstva u Dohu doputovao, pružiti podršku našoj reprezentaciji, Josip Pavić. Nekoć i sam ne samo dio Barakuda, nego i sudionik ovakvih utakmica, a sada državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija prema planu se u domovinu vraća već u nedjelju (18. veljače), letom iz Dohe i s predviđenim slijetanjem u 13.15 sati.

Po dolasku je zakazan i svečani doček u VIP salonu zagrebačke zračne luka Franjo Tuđman, a koji priređuju Ministarstvo znanosti i sporta Republike Hrvatske, te Hrvatski olimpijski odbor.

Italija – Hrvatska 13:15 (3:2, 2:3, 2:3, 4:3)

Početni sastavi:

Italija: Del Lungo, Di Fulvio, Echenique, Di Somma, Bruni, Presciutti, Fondelli, Damonte, Marziali, Velotto, Nicosia, Condemi, Iocchi Gratta

Hrvatska: Bijač, Burić, Vukičević, Fatović, Vrlić, Harkov, Lazić, Lončar, Biljaka, Žuvela, Marinić Kragić, Anić, Kržić