Tko se to tamo smije? Nemojte se pitati, nego dođite na Festival smijeha!

Foto: Press

Prekrasna kastavska Crekvina, nekadašnja ruševina najveće crkve na Jadranskoj obali pretvorena je u pozornicu pod zvijezdama – na koju organizatori ovog popularnog Festivala dovode najveće komičarske zvijezde Hrvatske i regije.

Vrijeme je za još jedan Festival smijeha u Kastvu koji traje od 8. do 10. lipnja 2024.!

“Veselimo se još jednom izdanju Festivala smijeha, koji je i ove godine izazvao veliki interes. To su tri dana druženja s posebnom vibrom uz Kastav koji je predivan u ovo doba godine i Crekvina koja je nedvojbeno najljepša pozornica na Kvarneru. Imamo sve – predivan grad, odličnu vibru, fenomenalne komičare. Bit će zabavno!”, kaže Mia Dundović Toto, organizatorica festivala.

Tri dana smijeh pozitive i dobrih vibri otvaraju tri legende stand-up scene, koje će napokon riješiti pitanje tko je najduhovitiji – Dalmatinac, Crnogorac ili Srbin.

U subotu, 8. lipnja cijelu večer će publiku nasmijavati Ante Trevizi, koji crtice iz svakodnevnog života pretvara u urnebesnu zabavu pravom dozom dalmatinskog humora, Andrija Dabanović, organizator festivala „Opuč“ u Podgorici koji osvaja srca diljem regije forama na temu odrastanja i djetinjstva te Srđan Olman, pobjednik TV show-a „Najbolji komičar Srbije“, koji se, kako sam kaže, najviše bavi ljudskim glupostima.

U nedjelju, 09. lipnja show preuzima Branko Đurić Đuro svojom autorskom predstavom „Đurologija“, koja je oborila sve rekorde gledanosti na ovim prostorima. I na kraju – Đurđa (Irena Grdinić) je odlučila da je ona šećer na kraju, a Franko (Mario Lipovšek Battifiaca) se kao i uvijek morao složiti. Festival smijeha zatvaraju upravo oni – lokalne komičarske snage koji će u ponedjeljak, 10.06. na Crekvini do suza nasmijati publiku pokazuju komičnu stranu bračnog života kroz predstavu Casabianca SPECIALE!

Oba dana Festivala atmosferu zagrijava i publiku kroz smijeh vodi Bloger Krule, a sve predstave počinju u 20:30.

“Drago mi je da Festival smijeha postaje kastavska tradicija i program kojim otvaramo bogatu lepezu ljetnih događanja na najljepšoj ljetnoj pozornici, našoj Crekvini. Tri dana smijeha, za koja se uvijek traži karta više, uklopimo i u program Dana grada Kastva, koji se obilježava 6. lipnja, tako da nam ti svečani dani prođu u najboljem mogućem raspoloženju. Pozivam svih da nam se pridruže kako na Festivalu smijeha, tako i na 33. Kastafskom kulturnom letu i ostalim programima koji će, vjerujem, i ovog ljeta Kastav i Crekvinu svrstati u sam vrh festivalskih zbivanja u Hrvatskoj”, ističe Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva.

I nemojte se zeznuti – smijeha će biti u neograničenim količinama, ali karata ne, zato treba svoje nabaviti na vrijeme.. Dostupne su u caffe baru Tin, Dallas Music Shopu, na benzinskim postajama Crodux-a i Petrola te putem linka mojekarte.hr.