Ministar Medved u Kastvu sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je u Kastvu sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Emila Miftarevića.

Zajedno s roditeljima i ratnim prijateljima te brojnim sumještanima odao je počast poginulim braniteljima iz Kastva kod središnjeg spomen-križa te na grobu Emila Miftarevića, a tim je povodom služena i sveta misa.

“Ponosan sam na moje drage prijatelje iz Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata iz Kastva. Zahvaljujem im što su me i danas pozvali ovdje, kada se na poseban način iskazuje zahvala našim dragim poginulim hrvatskim braniteljima Emilu Miftareviću, Siniši Superini, Bruni Prpiću i Renati Prpić”, rekao je ministar Medved.

“Trenutak je ovo kada zastanemo, osvrnemo se na našu povijest stvaranja i obrane Hrvatske, na naše temelje. Neizostavno, uvijek su nam u srcu naši dragi prijatelji hrvatski branitelji koji su svoje živote položili na oltar domovine”, kazao je ministar Medved te je naglasio da je naša obveza očuvati uspomenu na hrvatske sinove jer je zahvaljujući njihovom domoljublju stvorena, obranjena i oslobođena hrvatska država.