Tisuću zdravih obroka kao zahvala medicinskom osoblju Klinike “Dr. Fran Mihaljević”

Tisuću zdravih obroka kao zahvala medicinskom osoblju Klinike "Dr. Fran Mihaljević"
Foto: Vedran Metelko

Iz zahvalnosti za požrtvovan rad tijekom epidemije novog koronavirusa u Hrvatskoj, tvrtka Electrolux je djelatnike Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu počastila s tisuću zdravih obroka.

Zahvaljujući tome liječnici, medicinske sestre i svi njihovi kolege besplatne su obroke primali dva tjedna.

Tisuću zdravih obroka kao zahvala medicinskom osoblju Klinike "Dr. Fran Mihaljević"
Ravnateljica dr. Alemka Markotić i Andrea Kovačić iz Electroluxa Foto: Vedran Metelko

Uz to, Electrolux je Klinici darovao kućanske uređaje u vrijednosti od 36.000 kuna.

Tvrtki Electrolux na donaciji je zahvalila ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

“Hvala medicinskim djelatnicima za sve što čine svakodnevno, a pogotovo za ono što su činili tijekom koronakrize dok su mnogi od nas bili u sigurnosti svojih domova. Nadamo se da smo im ovo razdoblje uljepšali finim i zdravim jelima te da će im naši uređaji u bolnici biti od koristi u trenucima kada će trebati odmor ili okrijepu”, kazao je Slaven Matijević, generalni direktor regije Adriatic tvrtke Electrolux.

Jela za djelatnike Klinike pripremali su restorani Oaza Joyful Kitchen, Oli House i Mime’s, a dostavu hrane volonterski je odradio Wolt.

Electrolux grupacija slične akcije tijekom pandemije bolesti COVID-19 radi diljem svijeta. Prve su krenule iz Švedske i Sjedinjenih Američkih Država. Obroci se doniraju građanima u potrebi te medicinskom osoblju na prvoj crti obrane od koronavirusa.

Inicijativu je podržala Electrolux Food Foundation, organizacija utemeljena prije četiri godine kako bi nadahnjivala održivu pripremu hrane i prehrambene navike kod potrošača i profesionalaca, te podupirala ljude u potrebi.

Tisuću zdravih obroka kao zahvala medicinskom osoblju Klinike "Dr. Fran Mihaljević"
Foto: Vedran Metelko