TIHA NOĆ U DVORIŠTIMA: Uključite se, ovaj lijepi događaj ima i humanitarni karakter

Tiha noć u dvorištima
Foto: Press

Posljednjeg dana prvog adventskog izdanja “projekta s dušom” – gornjogradskih Dvorišta – uživajte u prisnoj božićnoj atmosferi uz tradicionalne božićne napjeve i pridružite nam se u dobrotvornoj akciji za obitelj Brajković kojima je pomoć doista potrebna.

“U petak 23. prosinca u gornjogradskim Dvorištima nadamo se – čudu! U osvit Božića, posljednjega dana manifestacije, pjevamo božićne napjeve kao u dobra stara vremena te pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u tome tihom predbožićnom slavlju i kroz zajedničko druženje učine nešto dobro!”, poručuju organizatori.

Vrata gornjogradskih palača bit će otvorena raspjevanim zborovima i tradicionalnim božićnim, a prije svega svima nam omiljenim hrvatskim napjevima. U Tihoj noći tradicionalne božićne napjeve među ostalim izvode Iva Smojver i Amorose, potom Zbor Malo svjetlo iz župe sv. Mirka u Šestinama, Zbor Hrid pod vodstvom Čede Antolića iz crkve Kraljice sv. Krunice uz posebnu gošću Željku Marinović i mnogi drugi.

Prilika je to za sve Zagrepčane i njihove goste da se okupe na Gornjem gradu u pjesmi i toplom i intimnom slavlju, te se na taj način ožive neka dobra stara vremena kada se pjesmom u svakome domu, pa tako i na zagrebačkom Gornjem gradu, prizivao duh Božića.

No, osim druženja uz božićne napjeve, svi koji se uključe u ovu manifestaciju bit će u prilici zajednički učiniti dobro djelo! Jer Božić jest vrijeme dobrih želja i veselja, ali je i vrijeme u kojemu pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

A obitelj Brajković iz Draganića pored Karlovca upravo je takva obitelj!

“Ova skromna i vrijedna obitelj s četvero školaraca živi u uvjetima koje ne želite niti zamisliti, bez osnovnih uvjeta za život. U Tihoj noći u Dvorištima pridružujemo se akciji prikupljanja sredstava za kupnju kuće koja će obitelji Brajković osigurati osnovne uvjete za novi početak i dostojanstven život. Akciji će se pridružiti i sponzori projekta Pivnica Medvedgrad i Jana, a svi ljudi dobre volje moći će donirati sredstva i tako pomoći na posebno označenim mjestima u svakom dvorištu. Svatko zaslužuje zeleno dvorište i topli dom, a obitelj Brajković u ovo božićno doba zaslužuje ako ne čudo, a onda sigurno – našu pomoć!”, ističu organizatori te svim ljudima dobre volje poručuju:

“Pokažimo onu toplu, izvornu, ljudsku stranu Adventa i pomozimo obitelj Brajković da Novu godinu dočekaju u toplini novoga doma. Pridružite nam se u Tihoj noći – Vidimo se u Dvorištima!”