TERORISTIČKI NAPAD: ISIS-ovac u Bruxellesu automatskom puškom ubio dvije osobe

Foto: Screenshot X

Dvije osobe ubijene su večeras iz vatrenog oružja u belgijskom glavnom gradu Bruxellesu. Napad se dogodio u briselskom naselju Ieperlaan, u centru grada, javlja Index.

Prema belgijskim novinama Het Laatste Nieuws, napadač, koji je koristio automatsku pušku, pobjegao je s mjesta događaja. Prema istim novinama žrtve su Šveđani.

Belgijski premijer Alexander De Croo, ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa nalaze se u Nacionalnom kriznom središtu na konzultacijama nakon pucnjave u kojoj su u središtu Bruxellesa poginule najmanje dvije osobe.

Navodi se da je napadač, koji se u videu indetificirao kako ISIS-ovac, tijekom napada uzvikivao “Alaju akbar”.

SkyNews je javio da su bili u dresovima švedske nogometne reprezentacije koja večeras igra protiv Belgije u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024. i čini se da su žrtve bile u glavnom gradu Belgije zbog utakmice koja je počela u 20:45 sati.

Muškarac kojeg se sumnjiči da je napadač na Facebooku je objavio videoporuku. U njoj, kako prenosi Sudinfo, na arapskom kaže da je pripadnik ISIS-a (Islamske države) te se hvali da je ubijao nevjernike. “U svom vrlo nasilnom govoru rekao je da je ubio dvoje ljudi kako bi osvetio muslimane i da živimo i umiremo za svoju vjeru”, navodi se.