TERORISTIČKI NAPAD U BEOGRADU! Ministar Dačić u izjavi spomenuo vehabijski pokret!

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se u slučaju napada na osiguranje izraelske ambasade u Beogradu radi o terorističkom činu protiv Srbije i protiv pripadnika policijskih snaga, javlja HRT.

Dačić je istaknuo kako postoje sumnje da su s napadom povezane osobe iz vehabijskog pokreta.

Oko 11 sati prijepodne nepoznata osoba iz samostrela pogodila je pripadnika žandarmerije u vrat, rekao je Dačić koji ga je posjetio u bolnici.

“On je obavljao svoju dužnost osiguravanja ambasade Izraela u kućici koja se nalazi ispred”, rekao je Dačić te dodao da je nepoznata osoba više puta prilazila policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično.

Zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije umro, rekao je Dačić.

“Nesumnjivo je da je riječ o terorističkom činu”, dodao je ministar.

Dačić je rekao da je nekoliko osoba, koje su se nalazile u blizini policijskih objekata, uhićeno.

Po njegovim riječima, postoje indicije da su te osobe već poznate sigurnosnim službama i da je riječ o vehabijskom pokretu.

Rekao i da su preventivno u Beogradu pojačane mjere zaštite, ne samo ispred objekata kao što su ambasade i državne institucije, već i u tržnim centrima i na šetalištima.