“Tamburaši u starkama” singlom na engleskom osvajaju Europu

Mladi sastav Mejaši prepoznatljiv po imenu Tamburaši u starkama, nakon velikog uspjeha singla Zorica, koji je u rekordnom roku premašio sva očekivanja i pojavio se ne samo na vrhu top ljestvica diljem Hrvatske već i u europskim zemljama poput Španjolske i Mađarske. , popularnu su pjesmu snimili i u engleskoj verziji.

mejasi-04

Zabavnu i veselu Zoricu obradili su u suradnji s poznatim radijskim voditeljem Davorom Dretarom Dreletom.

“Kao i sve veličanstvene stvari i ova pjesma nastala je sasvim slučajno. Nastala je na temu naše zajedničke zezancije o znanju engleskog jezika u Lijepoj našoj a na kraju je isto kao i naše znanje ili neznanje engleskog jezika postigla inozemnu popularnost“, otkrio nam je Drele.

Popularna Zorica mogla se čuti u europskim zemljama poput Mađarske i Španjolske pa su Tamburaši u starkama radi boljeg razumijevanja u novopečenoj Europskoj uniji pjesmu snimili i u engleskoj verziji.

“Ugodno smo se iznenadili kad smo čuli da se naša Zorica može čuti u europskim zemljama. Zbog inozemne slušanosti odlučili smo pjesmu snimiti i na engleskom jeziku kako bi ljudi zabavljajući se uz dobar ritam i ples razumjeli i tematiku pjesme“, rekao nam je Nikola Bosilj iz Mejaša.

Mejaše čini šest mladih glazbenika koji se od klasičnih tamburaša razlikuju po jedinstvenom modernom odijevanju i jedinstvenom spoju zvuka tambure sa pop-rock elementima. Dečki su tamburama dodali bubnjeve, elektro-akustičnu i bass gitaru čime su dobili potpuno novi zvuk i zavladali glazbenom scenom.

U izniman glazbeni talent modernih tamburaša možete se uvjeriti ako poslušate njihovu pjesmu Zorica ili posjetite jedan od njihovih brojnih ljetnih koncerata diljem Hrvatske od kojih je prvi već 05. srpnja u splitskom Hemingwayu.