SVEČANOST NA ŽITNJAKU: Dinamov kapetan i najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti dobio mural

Foto: GNK Dinamo

Dinamov kapetan Arijan Ademi odigrao je 330 utakmica za Dinamo u svim službenim natjecanjima i postao prvi aktivni igrač Dinama kojem su navijači posvetili mural, objavio je GNK Dinamo.

U Dinamu je dulje od cijelog desetljeća, postao je najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti, apsolutni rekorder plavih po broju nastupa u europskim utakmicama, a ujedno i sedmi na ljestvici najboljih strijelaca maksimirskog kluba u Europi…

Ademi je trenutačno treći na ljestvici igrača s najviše službenih nastupa u povijesti Dinama s realnim izgledima da do kraja sezone zauzme i drugo mjesto. Pritom je zabio 34 pogotka.

Kapetan plavih u nedjelju je sudjelovao je na otvaranju murala kojeg su navijači Dinama napravili upravo njemu u čast. Njegovu ‘peticu’ s kapetanskom trakom na ruci oslikao je zagrebački umjetnik Antonio Jurčević Jurča uz pomoć navijača s Petruševca.

U nedjelju se nekoliko stotina navijača, djece i stanovnika zagrebačkog kvarta koji krasi mural okupilo u fantastičnoj i pozitivnoj atmosferi kako bi dočekali i pozdravili kapetana plavih te kako bi mu ujedno zahvalili na svemu što je do sada dao Dinamu.

Prekrasan mural napravljen je pokraj Osnovne škole Žitnjak. Iako zapravo i nije praksa crtati aktivne igrače kluba, ovo je dokaz koliki je trag već sada ostavio kapetan plavih. Ademi je na kraju prošle natjecateljske godine osvajanjem dvostruke krune dohvatio ukupno 19. pokal u Dinamovu dresu. Zaključno s utakmicom protiv Seville odigrao je 92 europska dvoboja za maksimirski klub što je 16 više od prethodnog rekordera Sammira. Zasad je postigao 11 golova u europskim dvobojima i time dijeli sedmo mjesto s Marijem Mandžukićem.

Nakon stotinu napravljenih fotografija, podijeljenih potpisa i suvenira na druženju s navijačima, Arijan Ademi ostavio je svoj grafit autogram na muralu te se obratio kratko navijačima i od srca zahvalio na ovoj prekrasnoj gesti.

“Prije svega htio bih iskreno zahvaliti svima od srca. Ovo je velika čast za svakog igrača pa tako i za mene. Presretan sam i ponosan zbog murala koji su navijači posvetili upravo meni. Evo napravit ćemo sve da titula i ove godine ostane u Zagrebu”, izjavio je Arijan Ademi na oduševljenje svih okupljenih navijača.

Zahvaljujemo navijačima i organizatorima druženja, mjesnom odboru Petruševec i predstavnicima OŠ Žitnjak na ugodnoj atmosferi.