Sve je spremno za “Kutiju šibica”, prve utakmice u subotu, izdvajamo najzanimljivije susrete

KUTIJA ŠIBICA

Sve je spremno za još jedno izdanje najvećeg malonogometnog spektakla u regiji pa turnir, za koji je bivši „vatreni“ reprezentativac i sam česti sudionik Kutije Robert Prosinečki rekao da „ako niste osvojili Kutiju kao da niste igrali nogomet“, može početi.

Prve utakmice su na rasporedu u subotu 23. studenoga a tijekom subote i nedjelje biti će odigrane 54 utakmice u tri dvorane: SŠD Dubrava, ŠSD Boško Božić Pepsi – Trnsko i SD Sutinska vrela.

Dvorana u Dubravi je domaćin 13 utakmica u subotu te 13 utakmica u nedjelju i nudi nekoliko iznimno zanimljivih okršaja. Tako već u subotu u 11:40 na parket izlaze seniori D.C. Grzela – Futura Dental u kojoj igraju dobro poznata malonogometna imena Smolčić, Ferenščak, Šimić, Galić i Mikec dok im je protivnik momčad NK Botinec Ožujsko. Nešto kasnije nastupaju veterani Positive Brewery gotovo u cijelosti sačinjeni od igrača koji su nekad igrali veliki nogomet protiv Pizzerie S.O.S.

Posjetitelje u Dubravi navečer od 20:00 sati očekuje i potencijalno vrlo zanimljivi veteranski susret jake ekipe Ljekarne Derjanović HBR Sport u kojoj, između ostalih, igraju iskusni Hucika, Relja i Iličić protiv momčadi MNK Šestine Dobar tek.

U nedjelju, 24.11. u Dubravi nastupa momčad Red Cross All Star sačinjena od tražitelja azilanata iz prihvatilišta u Zagrebu. Ovo im je treći pokušaj na Kutiji šibica te se nadaju da će konačno proći prvo kolo a nogometašima iz Turske, Iraka, Irana, Afganistana i Nigerije na putu će se naći momčad Patnje mladog Filipa.

Zanimljivo svakako zvuči podatak da u ekipi Red Cross All Star nastupa i bivši juniorski nogometaš istanbulskog Bešiktaša. Utakmica se igra u 12:30 sati a na tribinama se očekuje i solidna navijačka podrška od strane djelatnika Crvenog križa te samih azilanata.

Tijekom subote u dvorani Sutinska vrela će se igrati 14 utakmica među kojima je i veteranski ogled momčadi Zaba i Air Cash koji na teren dovodi poznata lica Švigira, Obilinovića, Hrgovića, Bogdanovića i drugih.

Isti dan u večernjim satima gledatelje očekuje još jedan susret veterana i to ekipe Etna, sačinjene od iskusnih bivših prvoligaša i nekadašnjih članova NK Inter Zaprešić Brleka, Vidaka i Žitkovića, protiv ekipe Ćosić Transport koja na turnir stiže iz Austrije. Utakmica počinje u 19:10 sati.

Dvorana Boško Božić Pepsi u Trnskom, bivša ŠSD Trnsko, u nedjelju 24.11. također nudi nekoliko sjajnih okršaja. Naime, od 14 utakmica u nedjelju svakako valja izdvojiti susret veteranskih ekipa VG 2010 i Bravarije Mihočinec za koju nastupaju brojni iskusni nogometaši poput Budiščaka, Kelave i Vujčeca.

Njihov je susret na rasporedu od 10:50, a isti dan su u Trnskom na rasporedu i uzbudljivi ogledi momčadi Neo Logistic&Frankos bar protiv ASO Ponos Krapine te VNK Jarun Inservio protiv LKK Proma.

Svakako najzanimljivija utakmica ovog vikenda trebao bi biti seniorski susret ekipa Juicy i Biber Maraska, dvije sjajne momčadi od kojih se mnogo očekuje te čiji bi susret, slažu se mnogi, trebao biti uzbudljiv poput utakmica koje nas očekuju u završnici turnira.

Naime, za momčad Juicyja, između ostalih, nastupaju slovenski reprezentativci Tatošković i Fetić, dok za Biberon igraju hrvatski malonogometni reprezentativci Bilić, braća Suton, Novak i ostali. Njihova je utakmica na rasporedu u 16:40 sati.

Karte za sve utakmice do same završnice moguće je kupiti po cijeni od 10 kuna, a više informacija kao i raspored igranja utakmica moguće je pronaći na službenoj stranici turnira te na Facebook profilu turnira.