U prepunoj dvorani Doma sportova PP Domograd osvojio 52. Kutiju šibica

PP Domograd | Foto: Press

Kakva nevjerojatna završnica Kutije! U prepunoj dvorani Doma sportova PP Domograd s 1:0 porazio je CB Sea Wolf- Spegra i tako osvojio 52. Kutiju šibica powered by Powerade.

Jedini pogodak, ali dovoljan za osvajanje Kutije upisao je Filip Matijašević u 23′ koji je proglašen i igračem turnira.

“Shrvan sam emocijama, hvala dečkima, dali su svoj maksimum. Vratilo nam se odozgo-hvala Čunji i Capiju, bili su s nama, osjetio sam ih”, izjavio je Antonio Franja, jedna od legendi Kutije šibica.

Najbolji strijelac turnira je Ivan Ivanković s 9 pogodaka iz ekipe Krešimir Keta Bandić.

I veterani PP Domograd odigrali su protiv ekipe Senjak Hoteli Matan nevjerojatnu utakmicu s rezultatom 2(2):2(1). Dvorana Doma sportova već dugo nije vidjela ovakvu završnicu – u doslovno posljednjoj sekundi PP Domograd pogotkom Ivice Vrdoljaka dolazi do izjednačenja i potom kroz izvođenje sedmeraca i do titule osvajača Kutije.

“Bilo je tijesno, i mi i oni smo zaslužili osvojiti Kutiju, ali evo, uspjelo je nama”, izjavio je nakon napete finalne utakmice naš proslavljeni Eduardo da Silva koji je na Kutiji nastupao za ekipu PP Domograd.

U glavnom dijelu turnira, u utakmici za treće mjesto uspješniji su bili dečki iz ekipe Feroterm Čabar koji su pobjedili Biberon u nevjerojatnom srazu odlučenom sedmercima, rezultatom 1(4):1(2).

Kod veterana, treća je ekipa CB Sport&SC Flegar&Zloćo I.P. (V) koja je s 5:1 u utakmici za treće mjesto slavila protiv ekipe Pulpit Elkro.

ŽNK Dinamo je osvojio Kutiju šibica u ženskom djelu turnira i to im je prvo osvajanje Kutije. Djevojke ŽNK Dinamo pobjedile su ŽNK MC Plus Sveta Nedelja u napetoj utakmici koju su odlučili sedmerci, rezultatom 3(1):3(2), a u utakmici za treće mjesto pobjedu je odnijela ekipa CB Lula-Ožujsko-Lucka Studio-Kartel koja je s 2:1 pobjedila ekipu HPB Sport.

“Imale smo malo lakši ždrijeb nego ŽNK MC Plus Sveta Nedelja, djevojke su bile izvrsne, ali smo uspjeli to osvojiti izvođenjem sedmeraca. Ovo nam je prva Kutija i stvarno smo sretne. Izvoditi sedmerce pred prepunom dvoranom? Gol više ni ne vidiš, pukneš pa gdje ide. Stvarno nevjerojatan osjećaj”, izjavila je nakon utakmice Ivana Stanić iz ŽNK Dinamo, koja je ujedno proglašena i igračicom turnira.

Kutija šibica najveći je regionalni malonogometni turnir, a tome je stigla potvrda i ove godine- od prepunih dvorana za vrijeme utakmica (posebice na tradicionalno Štefanje), prijenos svih važnijih utakmica na nacionalnoj televiziji do zvučnih imena koja su ove godine zaigrala na parketu dvorane 2 – Eduardo da Silva, Jerko Leko, Hrvoje Štrok, Ivica Vrdoljak, Ivan Krstanović i mnogi drugi.

Napete utakmice Kutije šibica pratila su i brojna poznata imena poput proslavljenog Luke Modrića, Dubravka Šimenca, Jakova Kitarovića, Tomislava Madžara, Tomislava Svetine i mnogih drugih.

Kutija šibica ove je godine okupila čak 280 ekipa (16 ekipa žena, 84 ekipe veterana i 180 ekipa seniora) koje su igrale od 25. studenog u četiri zagrebačke dvorane i to za nagradni fond od 25 tisuća eura.

Kutija šibica i ove je godine potvrdila zašto je najveći malonogometni turnir u regiji.