IZ ZET-a POTVRĐENO: Nema više besplatne vožnje vikendima za vrijeme Adventa

Advent u Zagrebu
Foto: ZG express

Advent je pred vratima, najavljuju se novi sadržaji koji će obradovati Zagrepčane i goste grada. No, ima i najava kojima se baš i neće obradovati.

Jedna od njih je da tijekom predstojećeg Adventa u Zagrebu vikendom neće biti besplatna vožnja tramvajima i autobusima u prvoj zoni. Podsjetimo, proteklih godina javni prijevoz bio je besplatan od petka u podne do nedjelje u ponoć za vrijeme trajanja manifestacije.

Tu su informaciju u ZET-u potvdili Večernjem listu, ali dodaju da, unatoč tome što vožnja autobusom i tramvajem neće biti besplatna, i dalje nude daleko najpovoljniji oblik prijevoza u odnosu na ostale adventske destinacije.

Napominju da su cijene karata za javni gradski prijevoz izrazito pristupačne, među kojima se najviše ističe karta od 4 kune za 30 minuta vožnje.

“ZET se u zagrebački advent uključio posebnim linijama prema Mariji Bistrici i njihovu adventu te će uspostaviti i liniju koja će posjetitelje prevoziti prema Uredu predsjednice, u Vilu Prekrižje. No ove godine besplatan je prijevoz vlakovima iz zagrebačkog prstena na Glavni kolodvor, i to od ponedjeljka do četvrtka, s obzirom na to da smo ostvarili suradnju s HŽ Putničkim prijevozom”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.