Švaljek i Kosor: Skupštinska većina je stabilna, neće biti izbora u Zagrebu

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor održali su danas u Staroj gradskoj vijećnici konferenciju za novinare na kojoj su poručili da u Zagrebu neće biti organiziranog nereda.

svaljek_kosor

Skupštinska većina stabilna i uspjet će donijeti gradski proračun za iduću godinu, poručili su Švaljek i Kosor, prenosi Hina.

Proračun se priprema u suradnji Gradske uprave i Gradske skupštine i prema riječima Sandre Švaljek, u odnosu na prijašnje proračune, Proračun za 2015. doživjet će unapređenje u pogledu pripreme i sadržaja.

“Skupštinska većina je stabilna i proračun za 2015. godinu bit će donesen. Time želim otkloniti špekulacije onih koji žele da se proračun ne donese, onih koji žele da imamo u Zagrebu privremeno financiranje, onih koji žele da se redovno ne isplaćuju sredstva svim korisnicima gradskog proračuna”, rekao je Darinko Kosor.

“Postoje oni koji bi željeli šestomjesečnu krizu i raspuštanje Gradske skupštine, kako bi se u gradu idućih pola godine bavili izborima”, ali to se neće dogoditi, kazao je.

Dajući nedvosmislenu potporu Švaljek, Kosor je kazao da su uspostavili redovnu koordinaciju Gradske uprave i Gradske skupštine oko normalnog funkcioniranja svih gradskih institucija, a jučer su održali operativni sastanak na kojem su dogovorili zajedničku pripremu nacrta zagrebačkog proračuna za iduću godinu.